Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că moţiunea de cenzură a PNL, care va fi dezbătută şi votată vineri în Parlament, nu va trece, iar, de săptămâna viitoare, echipa pe care o conduce îşi va vedea în continuare de treabă. 

10 iun. 2015, 12:14
Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

Victor Ponta le-a cerut miniştrilor, la debutul şedinţei de Guvern, să fie prezenţi, vineri, la moţiunea de cenzură, dar i-a asigurat că nu vor fi niciun fel de probleme.

În plus, Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, responsabil cu ordinea publică, să „aibă grijă” ca în ziua când va fi dezbătută moţiunea de cenzură, toată lumea să respecte legea.

„Vă rog pe toţi să ne vedem de treabă. Sper ca bătăliile politice să nu se ducă în alte zone. Sunt absolut convins că vineri, la moţiunea de cenzură, bătălia politică va fi doar în Parlament, sportul la stadion şi aşa mai departe…. Fac apel la toată lumea să respectăm legea, să fim raţionali.

Sunt absolut  convins că nu va fi niciun fel de problemă. Vă rog sa fiti la motiunea de cenzură pentru că e dreptul  Opoziţiei de a depune moţiune de cenzură. Ştiţi foarte bine că nu va trece. Asta înseamnă că ne vedem de treabă, de săptămâna viitoare, în continuare, în acelaşi fel”, a spus Ponta.

Ponta a făcut declaraţiile la scxurt timp după ce PNL a anunţat că renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului.

Vineri, plenul comun al celor două Camere vor dezbate şi vota moţiunea de cenzură, iniţiată de PNL.

CITEŞTE ŞI PNL a ANULAT mitingul de vineri de la Parlament

PNL a depus, sătămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi că „este timpul să recunoască şi să părăsească puterea”.

„Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!”, se menţionează în moţiune.