Victor Ponta, programul prezidenţial cu care intră în competiţia pentru Cotroceni: E un Program în care cred

Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, şi-a lansat programul prezidenţial, în care îşi asumă ca obiective linia consolidarii cresterii economice, a statului de drept si a unei societati echitabile si incluzive. Premeirul a postat pe, site-ul personal, programul pe care l-a făcut public, sâmbătă, la alnsarea de pe Arena Naţională.

23 sept. 2014, 11:08
Victor Ponta, programul prezidenţial cu care intră în competiţia pentru Cotroceni: E un Program în care cred
Este un Program in care cred, o viziune de dezvoltare cu obiective concrete de valorificare a marilor oportunitati pe care tara noastra le are. Romania are nevoie de un nou proiect de tara, iar obiectivele pe care mi le asum sunt in linia consolidarii cresterii economice, a statului de drept si a unei societati echitabile si incluzive.

Marea Unire despre care vorbesc inseamna stergerea frontierelor dintre noi, dintre cei de stanga si cei de dreapta, dintre cei implicati si cei neimplicati, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului si cei care se descurca singuri, dintre cei performanti si cei mai putin performanti!„, a scris, marţi, Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta si-a lansat, sâmbătă, programul prezidential, in care prezinta directiile in care vrea sa duca Romania in urmatorii ani, fiind o viziune de dezvoltare, cu obiective foarte concrete de valorificare a marelor oportunitati pe care le are Romania azi (atat pe plan intern, cat si la nivel regional si european). Prin acest program, Victor Ponta isi asuma un stil diferit de exercitare a functiei prezidentiale, cu mai putin conflict si mai mult dialog si implicare a tuturor fortelor politice si sociale dispuse la lucreze pentru un nou proiect de tara.
 
Obiectivele asumate sunt ambitioase, iar reformele propuse sunt in linia celor necesare consolidarii economiei, statului de drept si unei societati echitabile si inclusive.
 
Ca preşedinte, vreau să promovez o nouă Mare Unire pentru români. Ambiţia mea este să aducem o schimbare autentică, una în care scandalul şi războiul politic să nu îşi mai facă loc la vârful statului.”, a spus Victor Ponta, la lansarea candidaturii.
 
„Marea Unire de care vorbesc înseamnă ştergerea frontierelor dintre noi, dintre cei de stânga şi cei de dreapta, dintre cei implicaţi şi cei neimplicaţi, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului şi cei care se descurcă singuri, dintre cei performanţi şi cei mai puţin performanţi… Rolul Preşedintelui va fi să îi trateze pe toţi în mod egal şi să le garanteze accesul egal la drepturi, respect, siguranţă şi stabilitate. Fiecare cetăţean român trebuie să se simtă Acasă în România…
 
Un stat modern, implicat activ în viaţa celor care au nevoie de sprijin, dar discret şi corect cu cei care au nevoie doar de reguli clare şi durabile, o Românie solidară în care avuţia este distribuită corect şi în care cetăţenii se ajută între ei, acesta este sensul Marii Uniri pe care o propun la 100 de ani de la momentul sublim din 1918.”, mai spunea Ponta.
 
Martin Schulz, mesaj de susţinere pentru Victor Ponta: Avem o misiune comună la nivel european
„După aderarea şi integrarea în lumea democratică euro-atlantică, noul nostru proiect naţional este România Puternică.
  • Românie cu un stat de drept consolidat ireversibil, cu o economie solidă, cu o societate care preţuieşte munca şi distribuie bunăstarea în mod echilibrat, nu doar pentru un grup privilegiat şi clientelar.
  • O Românie cu instituţii solide, cu vecini buni şi graniţe sigure. O Românie care îşi recuperează activele strategice şi îşi valorifică resursele în interes naţional şi în folosul oamenilor. O Românie care poate şi trebuie să devină actor regional important în ceea ce priveşte energia şi dezvoltarea industrială.
  • O Românie care îşi valorifică statutul de pol de creştere economică în regiune şi care pune accentul pe relansarea industriilor de vârf şi a agriculturii moderne.
  • O Românie respectată în Uniunea Europeană, O Românie solidară care nu se discreditează singură la Bruxelles, prin abordări politicianiste, dar şi o Românie care ştie să se lupte pentru interesul său naţional.
  • O Românie cu instituţii solide, cu un stat social dezvoltat şi cu o politică agresivă de reducere a inegalităţilor și nedreptăților”, se arată în programul lui Victor Ponta.
 
„Suntem în Europa deja de 7 ani, dar avem nevoie de un plan strategic prin care să valorificăm şansele pe care le avem. Priorităţile adevărate, concrete, se identifică pe următoarele paliere:

Economic – construirea unei Românii a viitorului prin modernizarea unor zone-cheie precum agricultura, industria (în special cea bazată pe noile tehnologii), infrastructura şi energia, alături de consolidarea Statului social şi a serviciilor publice (educaţie, sănătate, justiţie etc).

Social – promovarea unei Românii Corecte, bazată pe echitate socială, pe solidaritate şi dreptate; reducerea decalajelor dintre bogaţi şi săraci, întărirea dialogului social şi a atitudinii consensuale.

Politic – consolidarea statului de drept, reforma instituţiilor (constituţional, administrativ, electoral), conturarea unui mandat clar al unui preşedinte care uneşte şi este util instituţiilor publice.

Valoric – reafirmarea mândriei de a fi român, într-o ţară în care valoarea şi munca sunt promovate, în care instituţiile fundamentale sunt consolidate; susţinerea unei societăţi incluzive, cu şanse egale pentru toţi.”

 „Pentru aceasta, viziunea noastră trebuie să conducă, după alegeri, la un Pact Național cu toţi actorii politici şi sociali: oricine vine la putere îşi îndeplineşte zona asumată din planul strategic, fără culoare politică. Îşi face, desigur, propriile politici de doctrină, dar respectă la milimetru Proiectul Naţional pe care ni-l asumăm cu toţii. Asta înseamnă o Mare Unire, din punctul meu de vedere şi asta este singura şansă pentru un viitor mai bun.”, mai prevede programul.
 

Cele 10 obiective pe care şi le asumă Victor Ponta:

1.      PROIECTUL UNUI PRESEDINTE UTIL, care uneste si construieste (cu detalierea reformelor politice si institutionale – revizuirea Constitutiei, reforma electorala, modernizarea administratiei, pact social etc)

2.      NIMENI NU RAMANE IN URMA! Egalitate de sanse in societate (cu politici de combatere a saraciei si a inegalitatilor sociale, si accent pe grija fata de categoriile cele mai defavorizate, in paralel cu o consolidare a cresterii economice)

3.      DREPTATE PANA LA CAPAT intr-un stat pus in slujba cetateanului – justitie independenta, corecta si care lucreaza eficient, fara influente politice (cu o consolidare a luptei impotriva coruptiei si cu intarirea statului de drept)

4.      ROMANIA, STAT EURO-ATLANTIC PUTERNIC, bazat pe o economie de top in regiune (cu obiective economice si de dezvoltare extrem de ambitioase – economie de top a Europei de Est, centru industrial est-european, ajungerea in Top 15 din UE cele mai competitive economic, „granarul” Europei, hub tehnologic si lider regional in energie, independenti energetici, intrati in zona Euro, partener solid al SUA si NATO, promotori ai integrarii europene a Republicii Moldova

5.      TINERII – VIITORUL ROMANIEI (cu proiecte de investire in tineri, in educatie, in familie, in viitor, si accent pe politicile de integrare pe piata muncii a celor care muncesc si invata in strainatate)

6.      NATIUNE SANATOASA – proiect fundamental al unui stat care are grija de cetatenii sai (cu o consolidare a politicilor de sanatate pentru toti cetatenii Romaniei, cu refacerea infrastructurii si cresterea veniturilor in acest domeniu strategic)

7.      SECURITATEA NATIONALA SI SIGURANTA CETATEANULUI – sunt obligatii fundamentale ale statului roman, care pot fi asigurate prin colaborarea tuturor institutiilor statului, cresterea bugetului Armatei, asigurarea securitatii economice si combaterea noilor amenintari

8.      ROMANIA VIITORULUI. Construim Romania Digitala, prin cresterea competitivitatii in zone de varf

9.      MANDRI CA SUNTEM ROMANI – ACASA SI IN LUME (cu politici de stimulare a performantelor, de consolidare a statutului reperelor societatii romanesti, de conservare si promovare a culturii si identitatii romanesti)

10.  SOCIETATE ECHITABILA, IN CARE VALOAREA SI MUNCA SUNT PROMOVATE (cu depolitizarea administratiei si atragerea in sistemul public a cat mai multor oameni performanti, din toate domeniile de activitate)

 Viziunea completa poate fi descarcata de aici: http://victorponta.ro/materiale/program-prezidential-victor-ponta.pdf