Victor Ponta, un nou ATAC la Iohannis: Mă deranjează ipocrizia ieftină. Un politicianism, extrem de străveziu

Premierul Victor Ponta îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a respins Codul Fiscal invocând "disciplina bugetara si probleme cu institutiile internationale", dar a promulgat pensiile pentru militari, diplomaţi şi grefieri, deşi acestea au fost contestate de FMI şi CE.  Ponta îl acuză pe Iohannis de "ipocrizie ieftină" şi îl sfătuieşte să îşi găsească consilieri mai buni.

24 iul. 2015, 08:38
Victor Ponta, un nou ATAC la Iohannis: Mă deranjează ipocrizia ieftină. Un politicianism, extrem de străveziu

Războiul dinte cele două palate continuă. Premierul Victor Ponta a lansat, vineri, pe Facebook, un nou atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

 „Ma bucur ca Presedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari / si cea privind diplomatii, personalul navigant si grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale USL fata de cei nedreptatiti de Guvernarea Basescu/Boc/Predoiu.

Dar sper ca Dl Iohannis sa stie ca si aceste legi au fost contestate de FMI si CE/ ( ca si de Apostolii Austeritatii de la Consiliul Fiscal!) / ca au implicatii bugetare structurale ( pe termen lung) /si ca spre deosebire de Codul Fiscal au doar efect social pozitiv dar nu si economic!

La fel este cazul cu dublarea alocatiilor pentru copii, promulgata cu pompa si fast pe 1 iunie!

Eu imi asum aceste legi si le sustin din convingere social-democrata! Tocmai de aceea ma deranjeaza ipocrizia ieftina de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplina bugetara si probleme cu institutiile internationale !!!! Serios, o data din cinci suntem responsabili si Guvernul nu??? De cinci ori de stanga si o data de dreapta??? Un politicianism extrem straveziu si daunator – sper ca Dl Iohannis sa-si gaseasca consilieri mai buni ( si mai onesti )!, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Legea pensiilor militare de stat, promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea legii privind pensiile militare de stat. Legea prevede ca baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.