Victorie pentru „tricolori” în ultimul meci din 2011. România – Grecia 3-1

România a pus capăt seriei de 17 meciuri fără înfrângere a Greciei.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 19:31
Victorie pentru „tricolori” în ultimul meci din 2011. România – Grecia 3-1

După eşecul din Belgia, „tricolorii” au reuşit să câştige amicalul cu Grecia, disputat marţi seară, în Austria.

Elenii, calificaţi la Euro 2012, nu au pus foarte mari probleme şi nu şi-au creat ocazii din acţiune, unicul lor gol fiind înscris din lovitură liberă (Karagounis 34). Nici „tricolorii” nu au strălucit, dar au ştiut să speculeze erorile grecilor şi au punctat prin Torje (17), Tănase (61) şi Chipciu (81), reuşind astfel să pună capăt seriei de 17 meciuri fără înfrângere reuşită de Grecia, ultimele 15 chiar sub comanda lui Fernando Santos.

România – Grecia 3-1

România: Bălgrădean – Papp, Găman (Chirichieş 63), Goian, Şt. Radu – Torje, I. Neagu, Pintilii (C. Lazăr 46), Tănase (Chipciu 65) – B. Stancu (Cociş 78), Mazilu (M. Niculae 46). Antrenor: Victor Piţurcă

Grecia: Kapino – Maniatis, Papastathopoulos, Malezas, Giannoulis – Makos, Tziolis – Karagounis – Kone, Liberopoulos, Haristeas. Antrenor: Fernando Santos

Iată cum s-a desfăşurat partida:

Min. 1 A început meciul

Min. 3 „Tricolorii” nu au atins până acum mingea.

Min. 5 Torje scoate un corner după ce a fost lansat bine de Stancu.

Min. 15 Până acum niciuna dintre echipe nu şi-a creat vreo ocazie. Grecii ţin mai mult de minge, pasează bine, dar se împotmolesc la faza de finalizare.

Min. 17 GOL ROMÂNIA! Gabriel Torje a deschis scorul. Stancu a centrat de pe stânga, Mazilu a reluat cu capul, iar mingea a ajuns cu şansă la Torje, care a înscris cu un şut de la marginea careului, la colţul scurt, în stânga lui Kapino. România – Grecia 1-0.

Min. 25 Meciul curge la fel ca înainte de deschiderea scorului, se joacă mai mult la mijlocul terenului, fără ca vreuna dintre echipe să se apropie periculos de poarta adversă.

Min. 34 GOL GRECIA! Karagounis a restabilit egalitatea cu un gol marcat din lovitură liberă, şutul său de la 21 de metri trimiţând mingea direct în vinclu, în dreapta lui Bălgrădean, care nu a schiţat niciun gest. România – Grecia 1-1.

Min. 40 Bălgrădean reţine un şut al lui Makos, dar oricum de la margine se semnalizase ofsaid. Elenii au fost prinşi de şase ori în poziţie afară din joc, „tricolorii” niciodată.

Min. 45 S-a încheiat prima repriză.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 49 Ratare mare în contul României. Torje a centrat în faţa porţii, dar Tănase nu a reuşit să împingă mingea în plasă.

Min. 61 GOL ROMÂNIA! Cristi Tănase înscrie frumos, cu stângul, din voleu, sub transversală. România – Grecia 2-1.

Min. 75 Torje şutează mult peste poartă din poziţie ideală

Min. 77 Şuturile lui Stancu şi Papp sunt blocate de adversari.

Min. 79 Papp reia cu capul alături, după o centrare bună a lui Lazăr

Min. 81 GOL ROMÂNIA! Chipciu speculează degringolada din apărarea Greciei şi eroarea lui Malezas, care a trimis greşit spre propriul portar, şi înscrie din cădere, de la marginea careului. România – Grecia 3-1.

Min. 90 Fluier final.