Vrei să ai un copil cu adevărat sănătos? Iată ce ai de făcut

Ce mananci si cat mananci iti poate afecta capacitatea de a concepe un copil, atat din punct de vedere pozitiv, dar mai ales negativ. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care le poti aplica pentru a-ti creste sansele sa ramai gravida, dar si pentru a avea un copil sanatos, potrivit specialistilor de la Baby Center.

02 feb. 2018, 06:30
Vrei să ai un copil cu adevărat sănătos? Iată ce ai de făcut

Nu doar femeile trebuie sa fie atente la ce mananca, ci si barbatii. Pentru a avea un copil sanatos trebuie sa aveti amandoi o dieta echilibrata, cu trei luni pana la un an inainte de a concepe copilul. In acest fel, nu numai ca va sporiti sansele de conceptie, ci si eliminati din riscurile de a avea un copil cu probleme.

Obiectiv – greutatea ideala

Este de preferat sa slabesti (sau chiar sa te ingrasi daca esti sub greutatea normala) pentru a atinge greutatea optima. Atat kilogramele in plus, cat si cele in minus pot contribui la reducerea sanselor de a ramane insarcinata. Inainte de a incepe, insa, orice dieta, consulta-te cu medicul tau si spune-i despre planurile tale.

Mananca sanatos

Sa mananci sanatos inseamna sa ai o dieta echilibrata, sa eviti alimentele bogate in zahar sau grasimi (prajituri, biscuiti, dulciuri). Alimentatia ta trebuie sa cuprinda un mix intre cereale, legume, fructe, lactate. Tinteste catre cel putin 5 portii de fructe sau legume pe zi.

Dieta ta ar trebui sa cuprinda

Cereale: grau integral, orez, grau bulgur, paste din grau integral, paine integrala etc.

Legume: spanac, shinduf, laptuca, frunze de ridichie, morcovi, sflecla rosie, castravete, fasole frantuzeasca, guar.

Fructe si seminte: ananas, limeta, portocala, guava, nuci, migdale, alune, nuci acaju.

Lactate: lapte, branza dulce, branza telemea, cas.

Principalele vitamine le poti lua din urmatoarele alimente:

Carbohidrati: paine, paste, orez, cartofi.

Proteine: carne slaba, carne de pui, peste, oua, fasole, linte.

Aminoacizi: peste (cel putin de doua ori pe saptamana, insa nu mai mult de doua ori pe saptamana peste gras. Peste gras inseamna ton – daca este proaspat; daca este din conserva nu este considerat peste gras -, sardine, crap); produse din soia; grau negru.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.