Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital după petrecerea de absolvire

Zeci de elevi şi profesori din Gura Humorului au ajuns la spital din cauza unei intoxicaţii alimentare după banchet. Mai bine de 40 de persoane au început să aibă dureri de burtă şi stări de rău.

29 mai 2017, 10:37
Zeci de elevi şi profesori au ajuns la spital după petrecerea de absolvire

Elevii şi profesorii de la Colegiul Alexandru cel Bun de la Gura Humorului au participat la banchetul de absolvire organizat la o pensiune cu trei margarete din oraş. 40 dintre participanţi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Deşi petrecerea de absolvire a avut loc vineri seară, simptomele au început să apară abia duminică seară sau luni dimineaţă.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a adeclanşat o anchetă în acest caz. Au fost luate probe din mâncare dar şi de pe veselă.

Reprezentanţii restaurantului susţin că elevilor li s-a făcut rău de la un tort adus de unul dintre adolescenţii care îşi sărbătorea ziua, tortul fiind pregătit în afara restaurantului.

Citeşte şi 11 elevi de la o şcoală din Călăraşi, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară. Copiii au fost transportaţi de urgenţă la spital