Viktor Orban: „Dacă Trump ar fi fost președinte, nu ar fi fost niciun război! Întoarceți-vă la Casa Albă!” (VIDEO)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, abia așteptă ca Donald Trump să revină la Casa Albă. Oficialul de la Budapesta susține că se opune războiului din Ucraina. 

05 mai 2023, 16:11
Viktor Orban: „Dacă Trump ar fi fost președinte, nu ar fi fost niciun război! Întoarceți-vă la Casa Albă!” (VIDEO)

În cadrul celei mai recente ieșiri publice, premierul Viktor Orban i-a transmis un nou mesaj de susținere lui Donald Trump, posibil candidat pentru alegerile prezidențiale din SUA, care vor fi organizate în 2024.

Liderul Fidesz a făcut spectacol:

„Sunt convins că, dacă președintele Trump ar fi fost președinte și astăzi, nu ar fi fost niciun război în Ucraina sau în Europa. Întoarceți-vă, domnule președinte!

Faceți America măreață din nou și aduceți-ne pacea!”, a declarat Viktor Orban în fața republicanilor americani și aliaților lor europeni în cadrul întânirii anuale a Coaliției pentu acțiune politica conservatoare a SUA – CPAC, la Budapesta.

 

Viktor Orban anunță revoluția conservatorilor

 

Premierul Ungariei a mai transmis că Washingtonul și Bruxelles-ul „sunt încă în strânsoarea liberalismului, un virus care va atomiza și dezintegra națiunile noastre”. Orban a adăugat: „Conservatorii au ocupat mari sanctuare europene – Budapesta, Varșovia, Roma și Ierusalim”, nici „Viena nu este fără speranță”.

Atât Donald Trump, cât și principalul contracandidat al său din Partidul Republican, Ron DeSantis, au transmis în repetate rânduri că SUA trebuie să nu se mai implice în conflictul ruso-ucrainean, pentru a restabili pacea, respectiv instabilitățile economice și de securitate  internaționale.