Ingredientul secret pentru un humus cremos. Rețeta lui chef Joseph Hadad

În zilele toride, legumele și salatele sunt binevenite. Și lângă legume merge foarte bine un humus. Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce ingredient folosește pentru a obține un humus cremos. 
Filip Stan
23 iun. 2024, 21:04
Ingredientul secret pentru un humus cremos. Rețeta lui chef Joseph Hadad

Humusul este o specialitate orientală, dar a devenit foarte apreciat și în România. Este unul dintre preparatele cele mai comandate la restaurantele cu specific libanez. Dacă nu ajungeți la restaurant și vreți totuși să mâncați un humus bun, Chef Joseph Hadad are o rețetă extraordinară. Celebrul bucătar a dezvăluit și care este ingredientul secret ce face ca pasta să fie fină.

Un aspect important este să lași boabele de năut la înmuiat, peste noapte, înainte de a-l fierbe.

“Dacă vreți să îl faceți de la zero, atunci trebuie să lăsați peste noapte boabele de năut la înmuiat. Vreo 12 ore. Și apoi să fierbeți bine, până încep să se dezintegreze, aproape.

Dacă vreți să folosiți boabe deja fierte, de la conservă, atunci sfatul meu este să le mai dați un clocot, pentru că acestea nu sunt chiar așa de bine fierte.

Odată fierte, nu lăsați boabele să se răcească prea tare. Când sunt călduțe se transformă mai bine într-un humus cremos. De fapt, în Israel, humusul se servește cald sau măcar la temperatura camerei, dar nu rece”, a explicat chef Joseph Hadad pe blog. 

Citește și: Secretul lui Chef Joseph Hadad pentru un spanac extrem de cremos și delicios: „Poate că nu v-ați gândit niciodată”

Pentru a ieși cremos, bucătarul recomandă să îndepărtezi coaja boabelor de năut după fierbere. Dacă nu pot fi îndepărtate în totalitate, nu este nicio problemă, însă e important ca cele mai multe dintre ele să fie aruncate.

”Pentru un humus și mai cremos, recomandarea este să îndepărtați coaja boabelor de năut după fierbere. Aceasta se poate face fie prin a vărsa boabele scurse pe un prosop și apoi cu un altul să frecați ușor deasupra, astfel încât cojile să se separe. Sau puteți pune boabele într-un vas cu apă și să amestecați cu putere, astfel încât vârtejul să desprindă și să ridice la suprafață cojile mai ușoare, pe care le puteți lua apoi cu o spumieră. Nu este nicio panică dacă nu îndepărtați toate cojile, important este să le aruncați pe majoritatea.

Tot pentru cremozitate, la blendarea boabelor adăugați câteva cuburi de gheață. Se pare că acestea ajută la aerare, făcând pasta mai pufoasă, mai fină”, a mai scris chef Hadad.

Chef Hadad explică și faptul că există mai multe versiuni de humus, dar rețeta tradițională este cu usturoi.

”Deși există multe versiuni de humus fără usturoi, una din rețetele tradiționale îl include și pe acesta. Usturoi crud. Ceea ce poate da bătăi de cap pentru că gustul său poate fi prea puternic. Deci fiți precauți cu cantitatea de usturoi adăugată. Un truc care să îl mai tempereze este să zdrobiți usturoiul și să îl amestecați cu zeama de lămâie, lăsându-l pentru câteva minute. La fel ca în cazul ceviche-ului, acidul din zeamă va „găti” parțial usturoiul, reducându-i din intensitate. Un alt truc este folosirea de pulbere de usturoi, care nu va avea același impact puternic ca usturoiul crud. Și mai există varianta usturoiului copt înainte de a fi adăugat în pasta de năut, însă aici gustul va fi un pic diferit”, mai spune bucătarul.

Citește și: Shakshouka, micul dejun israelian, după rețeta lui chef Joseph Hadad. Gustul său îți va face papilele gustative să danseze

Un ingredient nelipsit este pasta de susan.

”Și nu uitați de tahini, pasta de susan. Aceasta este la fel de importantă pentru humus precum năutul însuși. Însă când vine vorba de proporții, nu pot să vă zic una clară, pentru că depinde de regiune și de gust. Unii merg până la jumătate-jumătate năutu și tahini, alții au un raport de 1/4 tahini și tot așa. Găsiți-vă gustul vostru preferat și urmați acea rețetă. Și dacă tot ați adăugat tahini, nu mai este nevoie de ulei de măsline și în interiorul pastei. Pe acesta puteți să îl folosiți ca un topping, direct în farfurie”.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Ce s-a întâmplat cu câteva minute înainte să iasă fum alb pe coșul de la Vatican. Mulți spun că a fost un semn
Capital.ro
Este o victorie imensă pentru Călin Georgescu. Au anunțat acum
Playtech.ro
​​Ce pățești dacă ești prins cu permisul expirat. Amenzi, puncte și interdicții în 2025
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
De ce a votat diaspora română cu „fiul lui Georgescu”? Analiza unui vicepreședinte al Parlamentului European
wowbiz.ro
Soția lui Dan Alexa, prinsă noaptea în vila lui Alex Bodi! Avem imaginile bombă!
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Cum obții cea mai suculentă friptură. Evită greșelile obișnuite care strică totul
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Cine este cardinalul Robert Prevost și ce nume va primi noul Suveran Pontif
Cancan.ro
Ce a putut găsi Piedone într-un restaurant din București. Când a deschis ușa frigiderului, a înlemnit
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune. Marele actor a murit. A fost unul dintre cei mai respectați actori. O figura emblematică
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Români, morți în casă, în Germania: Au fost împreună în baie, mult timp
Sondaj nou. Cifrele te lasă fără cuvinte. Care este situația nouă conform sondajului, românii au votat masiv este ireal ce se întâmplă
MediaFlux
Modificare importantă pentru clienții companiei Electrica și Engie. Intră în vigoare în luna mai
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră în România: autostradă cu hub de mare putere pentru vehicule electrice. Stațiile, mai performante decât cele din Germania