Înghețată vegană făcută în casă. Această rețetă este foarte simplu de pregătit și mai mult decât atât, este plină de nutrienți. O pot mânca și copiii, cei care țin post, cei care urmează o dietă fără lactate sau pur și simplu vor să evite deserturile procesate.
Ai nevoie de:
Cum se prepară?
Taie bananele în rondele și pune-le la congelator timp de cel puțin 3–4 ore. După ce s-au întărit, pune-le în blender împreună cu untul de arahide.
Mixează până când obții o cremă fină, ca o înghețată moale. Dacă vrei o consistență mai solidă, o poți pune din nou la congelator pentru 30–60 de minute.
Poți adăuga scorțișoară, un praf de cacao, fulgi de ciocolată neagră sau câteva alune zdrobite pentru un plus de textură și savoare, potrivit Csid.ro.
Bananele sunt foarte cunoscute pentru faptul că se strică la numai câteva zile după cumpărare. Motivul pentru care devin maronii atât de repede este că majoritatea oamenilor nu știu cum să le depoziteze corect.
Poate părea logic să depozitați bananele într-un castron cu fructe, însă acesta este unul dintre cele mai proaste locuri pentru a le depozita în bucătărie, deoarece nu trebuie să se afle lângă fructe.
Asta pentru că majoritatea fructelor emit un gaz numit etilenă, un hormon de creștere a plantelor ce este responsabil de coacere, ceea ce face ca fructele să aibă un gust mult mai bun.
De asemenea, este o concepție greșită că bananele nu pot fi păstrate la frigider. Acest lucru încetinește semnificativ procesul de coacere, ceea ce le păstrează proaspete până la o săptămână mai mult decât de obicei.
Coaja bananei devine maro sau neagră, deoarece acest fruct tropical nu este obișnuit cu frigul, însă pulpa din interior rămâne galbenă, proaspătă și delicioasă mai mult timp. Prin urmare, dacă le ținem la frigider, deși se maronesc, sunt încă bune de consum.
Bananele pot fi păstrate la frigider numai după ce s-au copt și au devenit galbene, deoarece temperaturile sub nivelul de îngheț opresc complet procesul de coacere, ceea ce le va face să nu se poată dezvolta în continuare.