A apărut primul MARTOR în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Moldova: „Motorul se oprea în zbor” VIDEO

Patru salvatori de la SMURD, un pilot, copilotul, un medic şi un asistent, au murit, joi, după ce elicopterul cu care au plecat în misiune în Republica Moldova s-a prăbuşit la marginea unei păduri. Imaginile de la faţa locului sunt greu de privit, întrucât aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul, s-a descompus în bucăţi împrăştiate pe câteva zeci de metri, iar trupurile celor patru membri ai echipajului au fost carbonizate. La câteva ore de la tragedie, un martor a povestit cum s-a întâmplat totul.

RomaniaTV.net
02 iun. 2016, 19:29
A apărut primul MARTOR în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Moldova: „Motorul se oprea în zbor” VIDEO

Un tânăr care locuişte la intrarea în satul lângă care s-a prăbuşit elicopterul SMURD a povestit că a auzit aparatul de zbor, însă că motorul acestuia nu mergea continuu. La scurt timp a auzit bubuitura cauzată de impactul elicopterului cu solul. Tânărul nu l-a văzut în picaj, dar spune că a intuit că urma să se întâmple ceva rău.

Trei ipoteze în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD

„Am auzit elicopterul, dar ba lucra, ba nu lucra. După asta am auzit o bubuitură. Am mers la locul prăbuşirii, pe furiş. Am văzut doi oameni, care cred că sunt cenuşă… la ceilalţi doi se mai poate lua ceva dintrânşii. E foarte straniu! Nu puteam să fac nimic pentru că puteam să îmi pun viaţa în pericol, putea să explodeze”, a povestit Marian Negru, pentru realitatea.md.

Imagini CUTREMURĂTOARE de la prăbuşirea elicopterului SMURD GALERIE FOTO

„Nu eu am chemat poliţia, pentru că eram prea şocat. După 5-10 minute au început să vină poliţiştii, a venit şi primarul. Elicopterul e bucăţi la intrarea în pădure, împrăştiat pe vreo 15 metri. Echipajele de intervenţie au stins incendiul. Nu puteau să mai scoată oameni, pentru că nu aveau ce să mai scoată”, a adăugat tânărul.

Cu puţin timp înainte de a se prăbuşi, elicopterul a fost filmat la Vulcăneşti, de unde a preluat pacienta care a fost transportată la Chişinău.

Procuratura Generală din Republica Moldova s-a autosesizat în urma accidentului aviatic a elicopterului SMURD, care s-a prăbușit astăzi într-o pădure din apropierea satului Haragîș, raionul Cantemir, la o distanță de aproximativ 100 de metri de localitate.

Procurorii au declanşat o urmărire penală pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a transportului aerian, care au provocat urmări grave”. La faţa locului s-au deplasat un grup de procurori care au efectuat cercetări la locul accidentului şi vo întreprinde acţiuni comune cu procurorii români.

Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Arafat: În astfel de momente rămânem fără cuvinte şi fără răspunsuri

O echipă formată din procurori militari români și specialiști criminaliști va colabora cu autoritățile judiciare din Republica Moldova. „O echipă mixtă formată din procurori militari și specialiști criminaliști urmează să se deplaseze în Republica Moldova, pentru a colabora cu autoritățile judiciare din această țară”, se arată într-un comunicat transmis joi de Parchetul General. La nivelul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași s-a constituit joi un dosar penal în legătură cu accidentul aviatic petrecut în localitatea Haragâș din Republica Moldova. Dosarul a fost preluat apoi de către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Un elicopter SMURD din Iaşi s-a prăbuşit la o misiune în Republica Moldova, la marginea satului Haragîş, raionul Cantemir. Toţi cei patru membri ai echipajului – pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Socai, medicul Dumea Mihaela și asistentul Gabi Sandu – au murit. Potrivit bzi.ro, sotia lui Gabriel Sandu lucreaza si ea ca asistent medical, la Spitalul Spiridon, cei doi avand o fetita in clasa a doua. Mihaela Dumea avea un copil de 4 ani. Doru Gavril a mai lucrat in cadrul SMURD ca pilot si inainte de prabusirea elicopterului SMURD la Iasi, in 2006.

Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Detalii cutremurătoare despre victime VIDEO