Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu, cercetată în libertate. Adolescenta a bătut şi umilit o copilă de 13 ani

Fata de 14 ani din Târgu Jiu, acuzată că, alături de alte adolescente, a bătut o fată de 13 ani, a fost pusă sub control judiciar de magistrați. Între timp, tătăl minorei spune că polițiștii au făcut o greșeală când au reținut-o pe fată.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 10:33
Agresoarea de 14 ani din Târgu Jiu, cercetată în libertate. Adolescenta a bătut şi umilit o copilă de 13 ani

Poliţiştii din Gorj s-au autosesizat duminică după ce imagini cu patru fete care agresează o adolescentă au apărut în spaţiul public. În urma verificărilor, agresoarele au fost identificate şi duse la audieri împreună cu părinţii.

Citeşte şi: Adolescentă bătută cu pumnii şi picioarele de patru fete: „Mai ai tupeu să te ridici?” VIDEO

După audieri, politiştii au decis ca una dintre fetele care au agresat o adolescentă de 13 ani să fie reţinută pentru 24 de ore. Fata este acuzată de infracţiunea de loviri sau alte violenţe.

Imediat după decizia poliţiştilor, tatăl agresoarei a suferit un șoc și a răbufnit în plâns: „Este vinovată, mă pun în postura părinților fetelor lovite, dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta”, a spus bărbatul printre lacrimi.

„Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…A cunoscut aceste fetițe de două luni, este vinovată și ea, chiar nu vreau să-i iau apărarea, însă un copil la 13-14 ani poți avea încredere în el, nu te gândești că ar putea face așa ceva. Dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul vizibil afectat.

Citeşte şi: Cu ce sumă au fost amendaţi părinţii fetelor care au umilit-o şi bătut-o pe minora din Târgu Jiu

Bărbatul spune că fiica sa și cu fetița agresată de aceasta s-au împăcat, chiar înainte ca poliția să se sesizeze.

„Fetița care a fost agresată a venit ieri, înaintea poliției, la noi acasă, împreună cu o verișoară a ei, s-a luat în brațe cu fata mea, s-au împăcat, și-au cerut scuze reciproc, s-au împăcat fetele. Am fost cu ea aseară la audieri, timp de șase ore, până la 23:30 și azi de dimineață, de la 8 până la 15:30 când a fost reținută. Nu a avut, în decursul timpului, niciun fel de problemă, a fost acest anturaj, dar trebuie să îndreptăm copiii, nu să acuzăm și să-i bage la arest. Știu că imaginile sunt foarte dure pentru oricine și trebuie învățat din acest necaz, să nu se mai întâmple așa ceva”, a adăugat tatăl minorei reținute. 

Marţi, magistraţii au decis ca agresoarea să fie cercetată în libertate, fiind pusă sub control judiciar. 

Între timp, în spaţiul public a mai apărut un video de la incident. Pe imagini se vede cum fata care a fost reţinută loveşte victima cu piciorul în zona feţei, îi dă mai multe palme şi o trânteşte la pământ.

Mai multe persoane asistă la scenă, iar vocea unei fete se aude spunând „Aşa, aşa”. O altă adolescentă intervine şi-i cere agresoarei să înceteze, îndepărtând-o de victimă.

Părinţii celorlalte trei agresoare, care au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, au fost amendaţi cu câte 500 de lei în baza Legii privind tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citeşte şi: Un nou caz de violenţă între adolescenţi în România. O fată de 16 ani a fost bătută şi umilită de o alta de 13 ani VIDEO

 

Detalii INCREDIBILE în cazul agresoarei minorei din Târgu Jiu! Fata visa să devină poliţistă

Polițiștii au descoperit că nu e primul scandal în care e implicată agresoarea. În urmă cu o lună, aceasta a mai agresat o tânără, dar nimeni nu a depus vreo plângere. Și băiatul care a filmat scena a fost identificat de anchetatori. În clipul video el avea în mână un pistol și își amenința colegii.

Citiți și Tatăl fetei bătute şi umilite de alte trei minore, în stare de şoc: Au ameninţat-o că dacă spune ceva o omoară

Detaliul șocant este că agresoarea de 14 ani, care și-a petrecut noaptea în arest, își dorea nespus să devină polițistă și le spunea apropiaților cu fiecare ocazie că își dorește să intre la Academia de Poliție, conform informațiilor obținute de Antena 3.

Citiți și Tatăl agresoarei minorei din Târgu-Jiu a răbufnit: „Sunt alţii cu săbii care au intrat peste oameni şi nu le-a făcut nimeni nimic”