Alexandru Nazare, prima reacţie după revocare: „I-am spus că nu am motive întemeiate să îmi înaintez demisia”

Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. Nazare a explicat şi de ce a refuzat să-şi dea demisia.

08 iul. 2021, 14:38
Alexandru Nazare, prima reacţie după revocare: „I-am spus că nu am motive întemeiate să îmi înaintez demisia”

Alexandru Nazare a precizat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

„Mi-am făcut treaba, am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori şi reflectate în evaluările instituţiilor internaţionale. I-am spus premierului că stăm bine cu execuţia bugetară şi că nu am motive întemeiate să îmi înaintez o demisie. Am considerat că este înţelept ca în această perioadă să îmi menţin neutralitatea politică, prin prisma poziţiei de ministru al Finanţelor”, a afirmat Alexandru Nazare, joi pentru Antena 3.

Citeşte şi: PSD, după demiterea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor: Guvernul scadalagiilor se ceartă pe ciolan

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. El a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

Cîţu a explicat că Alexandru Nazare a avut posibilitatea de a-şi prezenta demisia, însă a refuzat, optând pentru varianta revocării. Solicitarea de revocare precum şi propunerea ca Florin Cîţu să preia interimar portofoliul Finanţe au fost trimise preşedintelui Klaus Iohannis, a mai precizat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Interimatul va fi asigurat de premier. Pe cine pune în locul său – SURSE

Florin Cîţu: „Avem proiecte mult întârziate. Am informat liderii coaliţiei de decizia de revocare a lui Alexandru Nazare”

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar.

În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare.

Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat.

Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Gabriela Firea critică legea impozitării muncilor domestice: „Guvernului i-a căşunat pe bone, menajere şi instalatori”