Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Marea greșeală pe care o facem mulți dintre noi. Iată ce spun experții

Mulți se confruntă cu dificultăți de somn și nu știu de ce. Motivele pot să fie diverse, de la stres la condiții medicale sau alimentație proastă înainte de culcare.

03 mart. 2024, 07:35
Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Marea greșeală pe care o facem mulți dintre noi. Iată ce spun experții

Iată care sunt alimentele care-ți pot influența somnul într-un mod negativ

Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Dacă ai insomnie și ai încercat o grămadă de remedii, dar fără rezultate, gândește-te la ce mănânci de obicei înainte de culcare. Se știe că consumul de cofeină în a doua parte a zilei nu face decât să dăuneze somnului. În plus, dacă ai impresia că un pahar de vin te poate ajuta să adormi mai repede, nu ai dreptate, diindcă din cauza lui e posibil să te trezești în timpul nopții. Specialiștii recomandă evitarea acestor băuturi înainte de culcare.

Citește și Cât au ajuns să coste trei zambile în Kaufland, la început de primăvară. Clienții au rămas surprinși

  • Alimente picante

Alimentele pe care ar trebui să le eviți. Nu sunt deloc recomandate a fi consumate înainte de culare. Dr. Abhinav Singh, specialist certificat în medicina somnului și medicină internă, care îndeplinește funcția de director medical la Indiana Sleep Center și este recenzor medical pentru Sleep Foundation, a detaliat pentru HuffPost că consumul de alimente mai condimentate decât cele la care sunteți obișnuiți poate duce la creșterea nivelului de aciditate în stomac. Acest lucru, la rândul său, poate genera reflux acid, complicând astfel procesul de adormire. Aceeași opinie este împărtășită și de Dr. Ruchir P. Patel, specialist în medicina somnului și director medical al The Insomnia and Sleep Institute of Arizona.

  • Dulciuri

Consumul de zahăr poate provoca probleme stomacale și să afecteze capacitatea e a adormi.

  • Sos de roșii

Mulți nu își dau seama, dar sosul de soții poate fi un declanșator al refluxului acid, având un impact similar cu alimentele picante asupra calității somnului. De aceea, dacă ați consumat pizza sau paste la cină, este posibil să aveți un somn neodihnitor. Dr. Patel sugerează, de asemenea, evitarea alimentelor bogate în sodiu și grăsimi saturate cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Motivul este că aceste alimente sunt digerate dificil, ceea ce poate duce la probleme de somn.

Citește și Două lanțuri de supermarketuri renumite, la ”cuțite”, după ce au redus prețurile la votcă și gogoși. Confruntarea dintre magazine a iscat discuții amuzante în mediul online