Alimentul iubit de români care ajută la slăbit şi scade colesterolul. Anunţul făcut de Mihaela Bilic: Absoarbe grăsimea ca un burete!

Vinetele sunt cele mai consumate alimente pe sezonul verii. De asemenea, acestea sunt o sursă importantă de vitamine și minerale pentru organismul nostru.

27 iul. 2021, 09:37
Alimentul iubit de români care ajută la slăbit şi scade colesterolul. Anunţul făcut de Mihaela Bilic: Absoarbe grăsimea ca un burete!

Alimentul iubit de români care ajută la slăbit şi scade colesterolul. Acestea au 93% apă, fibre, mangan, molibden, potasiu, acid folic, vitamina K, cupru, vitamina B6, triptofan, vitamina C; magneziu, vitamina B3. În afară de faptul că au în compoziție vitamine și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai conțin și fitonutrienți importanți cu efect antioxidant. Printre aceștia se numără compușii fenolici, precum acidul clorogenic și cafeic sau flavonoizii, precum nasuninul.

Alimentul iubit de români care ajută la slăbit şi scade colesterolul. Anunţul făcut de Mihaela Bilic

”Dincolo de calitatile ei nutritive (apa, fibre, minerale si vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Si mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează si solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie,” explică dr. Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist recomandă și câteva modalități sănătoase și dietetice prin care putem prepara vinetele. Se gătesc, fie coapte direct in flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient in nenumărate preparate culinare: tocăniță, zacuscă, ghiveci, lasagnia, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc.

”Un lucru trebuie subliniat: 100g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru ca asta devine atunci cand încorporăm în ea jumatate de sticlă de ulei,” adaugă nutriționistul.
Iată câteva idei practice si dietetice oferite de dr. Bilic:

-în loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina)- au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei si avantajul ca albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc;
-în cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min in apa cu sare si apoi puneți-le la scurs pe un șervețel- nu vor mai absorbi ulei, același efect poate fi obținut si punând sare pe feliile de vânătă, -asteptati 15-20 min si ulterior le puteți găti;
-folosiți un spray pentru ulei cu care sa pulverizați doar un strop de grasime; preferați gatitul la cuptor, in felul asta nu riscați ca preparatul sa se ardă;
-puneți sos de rosii sau bulion in orice mâncare, e mai gustos si mai dietetic decât uleiul;
-sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau in cuptorul fierbinte, in felul asta se pot păstra in siguranță chiar daca ati redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate, plus ca va fi mai -ușor de digerat fară atâta prăjeală;
-pentru vegetarieni: daca vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate si fară gălbenuș de ou, puneți in salata de vinete jumătate de dovlecel fiert – are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat.”, spune Bilic.

Citeşte şi: Mihaela Bilic dezvăluie secretul. Acesta este alimentul ideal pentru slăbit: „Poate fi consumat fără moderaţie! Puteţi abuza de el!”


loading...