Andrei şi Viorel Hrebenciuc scapă de arest. ICCJ a decis să fie plasaţi sub control judiciar

Publicat: Marţi, 30 Iunie 2015 14:15 // Actualizat: Marţi, 30 Iunie 2015 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu şi Lorand Andras Ordog scapă de arestul la domiciliu şi vor fi judecaţi sub control judiciar. 

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia luată în 23 iunie de instanţa supremă, în dosarul retrocedării ilegale de păduri, potrivit Mediafax.

În 23 iunie, instanţa supremă a hotărât ca Viorel şi Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu şi fostul judecător Lorand Andras Ordog, judecaţi în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor de păduri, să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători, care luni a dat o decizie definitivă în cazul cererilor de înlocuire a măsurilor preventive.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane. Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu.

Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 iun 15:06
...euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure. Source Article from http://www.romaniatv.net/andrei-si-viorel-hrebenciuc-scapa-de-arest-iccj-a-decis-sa-fie-plasati-sub-control-judiciar_229700.htmlAndrei şi Viorel Hrebenciuc scapă de arest. ICCJ a decis...
30 iun 14:27
Votează email 0 email
...Andras Ordog scapă de arestul la domiciliu şi vor fi judecaţi sub control judiciar.  Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H