Avocatul Poporului, despre măsurarea temperaturii: „Consecinţele mă pun pe gânduri”

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat că a primit mai multe petiţii despre măsurarea temperaturii celor care vor să intre în instituţii şi în magazine. Weber a explicat că nu are, însă, bază legală pentru a contesta această măsură la Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 14:18
Avocatul Poporului, despre măsurarea temperaturii: „Consecinţele mă pun pe gânduri”

„Am primit inclusiv petiții de la medici care mi-au semnalat acest lucru, am primit inclusiv pe WhatsApp, spunând că această scanare a temperaturii e un act medical care nu trebuie făcut fără consimțământul persoanei. Aici s-a pus de fapt problema, că legea sănătății vorbește foarte mult la noi de consimțământul persoanei. Și la fel Convenția de la Oviedo, care a fost tot timpul invocată”, a spus Renate Weber la Digi24.

Avocatul Poporului a menţionat că „nu are bază legală” pentru a face contestație la CCR, dar că orice persoană se poate adresa instanței pentru a contesta măsura.

„Problema cea mai mare, cred eu, este în legătură cu consecințele pe care le are constatarea unei anumite temperaturi”, a spus Weber, conform sursei citate.

Ce fac elevii dacă au temperatura mai mare de 37,3 grade la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat? Răspunsul Avocatului Poporului

De asemenea, Renate Weber a spus că o persoană poate avea febră din varii motive și a dat ca exemplu inclusiv situația elevilor, care, dacă au o temperatură de 37,4 grade în dimineața examenelor – poate de emoții, poate pentru că au învățat toată noaptea – nu vor mai fi primiți în concurs.

„Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecințele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri și-mi dau o stare nu neapărat de bine”, a arătat Renate Weber.

Termoscanare. Raed Arafat: „O nouă temă falsă de dezbinare”


loading...
Partenerii noștri