Bani de la stat pentru sute de familii din România. Ministerul Muncii a anunţat cum vor fi împărţite sumele

Ministerul Muncii va acorda ajutoare de urgență de peste 1.000.000 lei pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

13 mai 2022, 08:56
Bani de la stat pentru sute de familii din România. Ministerul Muncii a anunţat cum vor fi împărţite sumele
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.004.500 lei pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, a anunţat Ministerul Muncii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, 339.500 lei vor ajunge la 48 familii și persoane singure afectate de incendii, din județele Argeș, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava și Vaslui.

De asemenea, 20.000 lei vor primi două familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de accidente, din județul Neamț.

Citeşte şi: Marius Budăi explică ce se întâmplă cu voucherele de 50 de euro. Se vor acorda pe card. „Vom face totul să fie funcţional” | EXCLUSIV

Alţi 645.000 lei vor fi împărţiţi de 176 familii și persoane singure aflate în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marius Budăi face anunţul aşteptat de 4 milioane de români: „Ne-am propus ca de la 1 iunie să începem distribuirea voucherelor”

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, centralizate de  Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, se mai arată în comunicat.


loading...
Partenerii noștri