BOR, anunţ de ultimă oră despre starea arhiepiscopului Pimen: „Vârsta sa îl vulnerabilizează”

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a precizat marţi că arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 08:31
BOR, anunţ de ultimă oră despre starea arhiepiscopului Pimen: „Vârsta sa îl vulnerabilizează”

„Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul ‘Matei Balş’ şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severă, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta sa îl vulnerabilizează”, a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, potrivit Agerpres. 

Vasile Bănescu a mai precizat că marţi DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan’ din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia.

Citeşte şi: Andrei Caramitru: Pimen, securist şi înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul la Balş deşi ni se spune ca NU e in stare gravă

„Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai spus reprezentantul BOR.

Arhiepiscopul Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost adus la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, cu un elicopter.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, reacţie în cazul lui ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus. „Ne putem aştepta la ce e mai rău”


loading...