Andrei Caramitru: Pimen, securist şi înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul la Balş deşi ni se spune ca NU e in stare gravă

Andrei Caramitru se revoltă pe Facebook faţă de decizia autorităţilor de a-l transfera pe ÎPS Pimen cu elicopterul de la spitalul din Suceava la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti "deși ni se spune ca NU e in stare gravă". "Pentru oamenii tineri care au murit in Suceava, de ce nu a trimis nimeni elicopterul?", mai scrie Andrei Caramitru pe Faceboook.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 08:09
Andrei Caramitru: Pimen, securist şi înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul la Balş deşi ni se spune ca NU e in stare gravă

„In Italia, 100 de preoți au murit de covid – in mare parte pentru ca au mers sa spovedească muribunzii. Un preot bătrân a cerut sa nu fie intubat ca sa scape un pacient mai tânăr, și a murit.
In UK, primul ministru a stat și lucrat cu simptome de covid, din izolare, pana a intrat in faza dura a bolii. Doar atunci a mers la spitalul public unde sunt tratati toți. Printul Charles nu a fost nici măcar la spital când a fost confirmat, ca sa nu ocupe un pat.

La noi, Pimen, securist și înalt prea ierarh, e dus rapid cu elicopterul la Balș deși ni se spune ca NU e in stare gravă. Flutur a ocupat săptămâni rezerva VIP din spital deși NU avea simptome grave. Asta in timp ce aproape 100 de oameni au murit deja in județul păstorit de ei. Inclusiv un brancardier – acasă”, scrie Andrei Caramitru, pe Facebook.

 

ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus, transportat de urgenţă la Bucureşti

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, infectat cu COVID-19, a fost transferat în cursul serii de luni, cu elicopterul, de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Institutul „Matei Balș” din București.

Surse medicale au afirmat că s-a luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului. Cu același elicopter medical a fost adus la „Matei Balș” și un alt pacient, tânăr, cu COVID-19, intubat, cu o formă foarte gravă de boală.

Citeşte şi: Anchetă epidemiologică la Mănăstirea Sf. Ioan din Suceava. Toţi contacţii ÎPS Pimen vor fi testaţi pentru COVID-19

În aceste momente DSP face o anchetă la mănăstire, iar contacții părintelui vor fi testați.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, reacţie în cazul lui ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus. „Ne putem aştepta la ce e mai rău”