Când se plantează castraveții. Trucul secret folosit de grădinarii cu experiență, pentru o recoltă bogată

Când se pun castraveții în grădină. Grădinarii au un secret pe care trebuie să-l știi dacă vrei o producție cât mai bogată.

17 apr. 2024, 22:21
Când se plantează castraveții. Trucul secret folosit de grădinarii cu experiență, pentru o recoltă bogată
Când se plantează, de fapt, castraveții

Când se pun, de fapt, castraveții în grădină. Grădinarii au un truc secret pe care îl folosesc pentru o recoltă bogată. Aceste legume delicioase nu lipsesc din meniu pe timp de vară, fiind perfecte în salate și alte preparate culinare.

Dacă vrei să ai parte de o producție bogată, ține cont de sfatul specialiștilor. De acum nu vei mai da greș, iar grădina ta va fi plină de legume savuroase și delicioase.

Castraveții preferă temperaturile mai calde, de aceea e indicat să se aștepte până când trece pericolul de îngheț și temperaturile încep să crească. Se recomandă să se aștepte până vin zilele mai călduroase.

Citește și: De ce trebuie să rupi prima floare de la ardei. Trucul secret al grădinarilor experți

Aceste legume trebuie să fie plantate atunci când temperaturile sunt stabile și se încadrează între 15 și 18 grade Celsius. Temperatura solului este foarte importantă înainte de a se planta în grădină. Pământul trebuie să aibă cel puțin 15 grade Celsius.

Castraveții ar trebui să fie plantați primăvara timpurie sau mijlocie, în funcție de climatul zonei în care vă aflați. Cea mai bună perioadă este finalul lunii aprilie sau începutul lunii mai, pentru a obține rezultatele dorite.

În cazul în carei ai răsaduri în ghivece, e indicat să le scoți afară pentru a se adapta din timp, înaite de a se le planta în grădină. Acest lucru se face înainte cu 1 – 2 săptămâni.

Citește și: Când se plantează, de fapt, roșiile. Zilele în care trebuie să faci asta, pentru a avea o recoltă bogată și gustoasă

Când se udă castraveții

Castraveții nu au nevoie de o îngrijire aparte, dar au nevoie de un sol umed. Răsadurile au nevoie de o umiditate de 75 – 80%, ceea ce înseamnă că udarea plantelor trebuie făcută la 2 – 3 zile, dar nu în exces.

În perioadele de secetă se udă zilnic, dimineața înainte de răsăritului soarelui sau seara după asfințit. Pentru a avea o germinare uniformă și rapidă este recomandat să păstrezi temperaturile constante, în jur de 21 -27 de grade Celsius. Acest lucru se poate controla în cazul serelor.

Semințele riscă să nu se dezvolte la temperaturi reci, fiind mai sensibile. Ele pot începe germinarea în câteva zile dacă condițiile de mediu sunt favorabile, scrie fanatik.ro.