Ce autostrăzi ar putea fi deschise în 2020. Lucian Bode: „Avem toate motivele să credem că aceste tronsoane vor fi date în trafic”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, într-o intervenţie la Digi24, că, până la sfârşitul acestui an, aproximativ 80 de kilometri de autostradă vor fi dați în folosință. Ministrul a enumerat șantierele unde lucrările sunt în stadiul final.

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 11:51
Ce autostrăzi ar putea fi deschise în 2020. Lucian Bode: „Avem toate motivele să credem că aceste tronsoane vor fi date în trafic”

Avem 164 km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi şi drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an. 17 kilometri pe Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descărcarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot. Biharia-Borș, 6 km finalizați în iulie, iar Centura Bacăului are 80% grad de finalizare„, a precizat ministrul Transporturilor.

Citeşte şi Serbia vrea să construiască o autostradă spre România! Investiţia a fost estimată la 800 milioane de euro

Ministrul Bode s-a arătat optimist în legătură cu darea în trafic a acelor tronsoane de autostradă care sunt gata în proporţie de 80-90%: „Noi putem vorbi de darea în trafic a acestor obiective. Mă feresc să spun câți kilometri vor fi dați în trafic. Dacă lucrurile merg așa cum au început, avem toate motivele să sperăm că aceste tronsoane vor fi date în trafic”.

De asemenea, Lucian Bode a adăugat că, în acest an, vor demara lucrările la mai multe tronsoane pe autostrada Transilvania și pe autostrada Sibiu-Pitești.

Citeşte şi Autostrada Sibiu – Piteşti va avea un lot în plus. Ministrul Transporturilor: „Negociem un împrumut ca să revolvăm problema gândacului”

Vom începe lucrările la alți 8 kilometri din Autostradă Transivlania și la Centura Bucuresti, și vom semna în luna iunie pentru cele 2 tronsoane de pe Craiova-Pitești (3 și 4). Semnăm pentru tronsonul 4 Sibiu-Pitești, îmi doresc să semnăm și pentru 3 tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate Noi am înregistrat evoluții concrete. Când toți au vorbit de Sibiu-Pitești, au vorbit. Noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a mai declarat Bode.