CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Scapi de kilogramele în plus o dată pentru totdeauna într-un mod sănătos

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Într-un top al celor mai bune regimuri de slăbire, pe primele trei locuri se regăsesc diete aflate de mulţi ani în topuri: dieta Weight Watchers, dieta MIND, dieta Bootcamp.

RomaniaTV.net
13 iun. 2020, 19:51
CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Scapi de kilogramele în plus o dată pentru totdeauna într-un mod sănătos

Pe lângă pierderea kilogramelor, aceste diete aduc şi alte beneficii sănătăţii. Spre exemplu, dieta MIND favorizează sănătatea creierului şi previne instalarea bolii Alzheimer, dieta Bootcamp ajută la detoxifiere şi favorizează luminozitatea tenului.

În cazul tuturor dietelor este valabilă recomandarea consumului a cel puţin 2 litri de apă pe zi. La fel de importantă este recomandarea de a apela la un consult de specialitate înainte de a te apuca să ţii o dietă. Nutriţionistul îţi va face recomandări personalizate pe baza anamnezei şi a analizelor, astfel încât să ai parte de o scădere în greutate sănătoasă şi de durată.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Dieta Weight Watchers

Dieta Weight Watchers este un regim hipocaloric echilibrat, cel mai mare avantaj fiind acela că, pe parcursul ei, nu vei simţi senzaţia de foame. Poţi tine dieta până ajungi la kilogramele dorite, dar nu mai mult de o lună, de maximum două ori pe an.

Această dietă se bazează pe un sistem de puncte. Concret, fiecărui aliment îi este atribuit un număr de puncte. Numărul de puncte ce poate fi consumat într-o zi variază în funcţie de numărul de kilograme. Astfel, dacă ai până în 70 kg, poţi consuma zilnic alimente totalizând 18 puncte, dacă ai între 70 şi 80 kg, nu trebuie să depăşeşti zilnic 20 puncte. Persoanele care cântăresc între 80 şi 90 kg trebuie să consume zilnic alimente însumând 22 puncte, cele a căror greutate se situează între 90 şi 100 kg pot consuma zilnic 24 puncte, iar persoanele care au peste 100 kg pot consuma zilnic alimente totalizând 26 puncte.

Citeşte şi DIETĂ DE SLĂBIT 5 KG ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ. Scapi rapid de kilogramele în plus fără efort

Foarte important! Acest număr de puncte trebuie atins, chiar dacă te-ai săturat. Dacă, spre exemplu, trebuie să consumi alimente însumând 22 de puncte zilnic, dar te-ai săturat la 18 puncte, trebuie să mai mănânci până atingi cele 22 de puncte.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Punctajul alimentelor permise în dieta Weight Watchers

  • legumele (in afară de linte, mazăre, fasole, năut) – 0 puncte;
  • o felie de pâine albă sau integrală – 2 puncte;
  • 50 grame de îngheţată – 2,5 puncte;
  • 50 grame de maioneză – 1 punct;
  • 50 grame de margarină vegetală – 1 punct;
  • 50 ml ulei vegetal – 1 punct;
  • 125 grame de carne grasă de vită – 4,5 puncte;
  • 125 grame de carne slabă de vită – 3 puncte;
  • 150 grame de carne grasă de porc – 6 puncte;
  • 150 grame de carne slabă de porc – 3 puncte;
  • 5 măsline – 1 punct;
  • 1 pahar de bere fără alcool – 1 punct;
  • 1 cafea fără zahăr şi fără lapte – 0 puncte;
  • ceai fără zahăr şi fără lapte – 0 puncte;
  • 200 grame de cartofi prăjiţi – 7 puncte;
  • O banană – 1 punct;

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Dieta Weight Watchers, model de meniu pentru o zi

Micul dejun

  • un ou fiert moale
  • 1/8 baghetă sau o felie de pâine integrală cu margarină
  • banană
  • Ceai sau cafea

Prânz

  • Crudităţi (sfeclă, roşii, morcovi raşi, castravete, sparanghel etc.) asezonate cu două linguriţe de vinegretă
  • Carne fiartă sau la grătar (pasăre, vită, viţel)
  • Legume fierte (alternează fasole verde, mazăre, linte, paste cu tomate, tocană de legume) sau feculente (cartofi, orez, paste etc.)
  • Desert (un fruct proaspăt sau un iaurt degresat)
  • Un pahar de vin (facultativ)
  • 1/8 baghetă

Gustare – poate fi luată între micul-dejun şi prânz sau între prânz şi cină

  • felie de pesmet cu brânză sau un fruct
  • ceai

Cina

  • O ciorbă de legume fără cartofi sau ciorbă de carne cu legume, dar fără cartofi
  • Peşte sau o felie de jambon sau 2 ouă sau o porţie mică de carne fiartă sau la grătar sau o porţie mică de feculente sau o felie de pâine
  • Un iaurt
  • Un fruct

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Dieta MIND

Dieta MIND asigură o slăbire nu foarte rapidă, dar cu siguranţă sănătoasă. Această dietă este un mix între dieta mediteraneeană şi dieta DASH. De reţinut că, pe lângă pierderea kilogramelor, acest regim favorizează şi menţinerea sănătăţii creierului și prevenirea bolii Alzheimer.

Poţi tine dieta până ajungi la kilogramele dorite, dar nu mai mult de o lună, de maximum două ori pe an.

Dieta MIND încurajează consumul de legume și cereale, care trebuie să constituie până la 90% din totalul meselor și gustărilor dintr-o zi. Nucile și fructele de pădure sunt gustările ideale, recomandate de câteva ori pe săptămână.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Lista de alimente permise în dieta MIND

Alimentele care trebuie consumate cu preponderenţă în dieta MIND sunt: verdețurile, legumele, nucile, fructele de pădure (în special afinele), fasolea, cerealele integrale, peştele, carnea de pasăre de curte, uleiul de măsline și vinul roşu.

Vinul roşu este bogat în resveratrol şi are proprietăţi antioxidante. Se consumă doar un pahar de vin pe zi. Uleiul de măsline este recomandat ca sursă de grăsimi și ca baza pentru sosurile salatelor.

Ca regulă generală a acestei diete, privilegiază consumul de verdețuri și legume pentru prânz și cină și consumul de cereale integrale pentru micul dejun. Patru zile pe săptămâna poți mânca și carne, la o singură masă, dar aceasta trebuie să fie de pui sau curcan de țară. O data pe săptămână mănâncă peşte.

Citeste si Dieta suedeză: Cum să slăbeşti armonios în 13 zile, meniul pentru fiecare zi

Elimina complet din alimentație carnea roșie, untul și margarina, brânza, produsele de patiserie, dulciurile și alimentele prăjite.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Dieta Bootcamp

Dieta Bootcamp este cunoscută şi sub denumirea de dieta Orsoni, fiind descoperită de specialista în nutriţie Valerie Orsoni. Pe lângă eliminarea kilogramelor în exces, această dietă te ajută să-ţi detoxifici organismul, să ai pielea mai luminoasă şi mai multă energie.

Poţi tine dieta până ajungi la kilogramele dorite, dar nu mai mult de o lună, de maximum două ori pe an.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Lista de alimente permise în dieta Bootcamp

Dieta Bootcamp se ţine 15 zile, pe parcursul cărora va trebui să consumi următoarele alimente:

  1. Hrișca este bogată în oligoelemente, antioxidanți și fibre care diminuează nivelul de colesterol. Are un indice glicemic scăzut şi ține de foame câteva ore bune.
  2. Mărul are proprietăţi antioxidante, este bogat în vitamin C şi conţine pectină, o fibră care ajută la captarea și eliminarea toxinelor.
  3. Anghinarea stimulează funcțiile biliare, favorizând eliminarea toxinelor.
  4. Măcrișul conține clorofilă, ce stimulează producerea de globule roșii din sânge și de enzime care contribuie la detoxifierea organismului.
  5. Avocado este bogat în grăsimi bune pentru organism și conţine antioxidanţi care favorizează eliminarea toxinelor.
  6. Sfecla conține aminoacizi care ajută corpul să lupte împotriva reziduurilor din organism. Consumul regulat de sfeclă ajută ficatul să metabolizeze acizii grași.
  7. Legume crucifere: varză, broccoli, spanac – au un rol puternic detoxifiant și sunt surse excelente de vitamina C, de fibre solubile și de crom, mineral ce reglează cantitatea de zahăr din sânge. 
  8. Usturoiul diminuează colesterolul, are rol detoxifiant și fluidizează sângele.
  9. Tofu este o sursă excelentă de proteine vegetale.
  10. Bananele sunt foarte bogate în potasiu, ce combate retenția de apă.

CEA MAI BUNĂ DIETĂ DE SLĂBIT. Dieta Bootcamp, model de meniu pentru trei zile

Meniu dietă ziua 1

Mic-dejun: apă cu suc de lămâie, o ceaşcă de ceai verde neîndulcit, un bol de căpşune, un iaurt de soia, 10 migdale crude

Prânz: File de peşte pregătit în folie, cu legume, condimente de Provence şi suc de lămâie, tocană de legume cu usturoi crud, 2 smochine uscate

Gustări: un măr, un pumn de alune crude

Cină: Salată de sfeclă, cuburi de tofu la grătar cu muştar şi sos vinegretă, o felie de pâine integrală, 2 caise

Meniu dietă ziua 2

Mic dejun: apă cu suc de lămâie, o ceaşcă de ceai verde neîndulcit, un biscuite cu hrişcă, 3 linguri de compot de mere, 3 prune uscate

Prânz: salată de mere, spanac, varză roşie şi anghinare, o felie de pâine integrală, o “friptură” de soia la grătar, o nectarină

Gustări: 10 migdale, un shake din zmeură şi caise

Cină: salată de rucola, chimen şi parmezan, sote de ardei şi dovlecei, un piept de pui cu lămâie, coriandru şi curry, un pumn de fructe de pădure

Meniu dietă ziua 3

Mic dejun: apă cu suc de lămâie, o ceaşcă de ceai verde neîndulcit, un biscuite cu hrişcă, un grapefruit roşu

Prânz: o jumătate de pepene galben cu o felie de jambon, paste integrale cu busuioc, anghinare şi usturoi crud tocat, salată de piersici, banane şi caise

Gustare: brânză de casă

Cină: salată de morcovi răzuiţi cu patina zeamă de lămâie, o ceaşcă de linte cu legume şi curry, pâine integrală de secară, un măr