Chec cu cireşe pufos, desertul irezistibil care face furori printre gospodine

În sezonul cireşelor, profită de delicioasele fructe şi prepară acest desert pufos şi aromat cu care îţi vei impresiona familia şi invitaţii.

28 mai 2023, 07:52

Checul este unul dintre deserturile cele mai cunoscute şi îndrăgite, cu foarte multe variante savuroase, care întotdeauna încântă pe toată lumea. Puţini sunt cei care pot rezista aromei şi gustului unui chec proaspăt.

Acest tip de desert ne permite să ne jucăm în bucătărie după bunul plac. Poate fi aromatizat în feluri multiple: cu vanilie, rom, scorţişoară, lămâie sau coniac. Adăugându-i fructe proaspete sau uscate, nuci sau alune, îi conferim un gust diferit. Iar dacă vrem un desert de sărbătoare, este suficient să-i adăugăm checului o glazură banală.

Chec cu cireşe, ingrediente necesare

Deliciosul chec cu cireşe pufos se face din ingrediente banale, iar procesul de execuţie este extrem de simplu. Nu este, aşadar, nevoie să ai veleităţi de chef. Desertul e gata cât ai bate din palme.

  • 200 g făină
  • 1 pachet de praf de copt
  • 100 g zahăr tos
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 3 ouă
  • 1 iaurt simplu
  • 30 g de unt
  • 350 g până la 400 g cireșe fără sâmburi

Cum prepari deliciosul chec cu cireşe pufos

Pentru început, scoate sâmburii din cireşe, apoi trece cireşele prin făină. Este important să treci cireşele prin făină, altfel nu mai stau răspândite în chec, ci cad toate pe fund.

Citeste si Gogoși mănăstirești pufoase, rețetă rapidă. Secretul unui desert fără cusur, pe care-l mănânci cu ochii

Într-un castron, bate ouăle cu zahărul pudră şi cu el vanilat până obţii o spumă. Adaugă, apoi, iaurtul şi untul topit şi amestecă bine.

Adaugă treptat făina, praful de copt şi un praf de sare, amestecând bine.

Adaugă apoi cireşele trecute prin făină fără să amesteci prea mult compoziţia.

Presară făină în forma în care vei coace checul şi toarnă amestecul în formă.

Introdu checul în cuptorul preîncălzit şi coace-l la 180 de grade timp de 45 de minute. Verifică dacă este copt suficient cu ajutorul unei scobitori. Înfige scobitarea în chec şi dacă acesta este gata, scobitoarea va fi perfect curată. Dacă pe scobitoare s-a lipit aluat, mai lasă checul 5 minute la cuptor.

Lasă-l să se răcească înainte de a-l scoate din formă şi de a-l tăia.

Citeste si Pandişpan pufos cu miere de albine, desertul care face furori printre gospodine. Secretul prăjiturii cu aromă discretă şi textură ca de burete