China testează pe oameni un vaccin COVID sub forma unui spray nazal

China testează al zecelea vaccin pentru coronavirus pe oameni, acesta fiind sub forma unui spray nazal.  Vaccinul a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă și este recomandat copiilor și adulților care doresc să evite injecția.

RomaniaTV.net
12 sept. 2020, 05:43
China testează pe oameni un vaccin COVID sub forma unui spray nazal

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari, scrie Mediafax.

Citește și: Rusia a început ultima fază de testare a vaccinului anti-Covid. Zeci de mii de locuitori ai Moscovei vor fi injectaţi

Oamenii de știință din lume lucrează constant pentru a dezvolta spray-uri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la testării pe om. China îşi construieşte conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.


loading...
Partenerii noștri