Cine a votat AUR la alegerile parlamentare 2020. Cei mai mulţi alegători au între 18 şi 30 de ani

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor este considerat surpriza de la alegerile parlamentare 2020 deoarece a obţinut aproape 10% din voturi de la prima participare la acest tip de scrutin. Au apărut deja primele studii despre profilul alegătorului AUR.

07 dec. 2020, 21:46
Cine a votat AUR la alegerile parlamentare 2020. Cei mai mulţi alegători au între 18 şi 30 de ani

Cine a votat AUR la alegerile parlamentare. Bărbaţii tineri cu studii medii conturează profilul alegătorului care a pus ştampila pe Alianța pentru Unirea Românilor, aşa cum arată datele exit poll obținute de CURS – Avangarde la alegerile de duminică, conform Digi24.

Citeşte şi: Cum a intrat AUR în Parlament. Vasile Dîncu: „A apărut din cauza aroganţei şi a lipsei de dialog cu oamenii în pandemie”

Rezultatele parţiale oficiale prezentate de BEC arată că Alianța pentru Unirea Românilor a fost votată de mai mult de 500.000 de români (aproape 10%), din totalul celor peste cinci milioane care s-au prezentat la vot.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, viitor senator AUR: „Dacă îi veți vedea pe Iohannis, Orban, Arafat că se vaccinează, nu e același vaccin pe care ni-l aplică nouă. Ne vor lua pe sus, ca la abator”

Cine a votat AUR la alegerile parlamentare 2020 – studiu CURS – Avangarde

Pentru că AUR a produs surpriza la alegerile parlamentare, au apărut întrebări despre cum acest partid a obţinut atâtea voturi sau cine sunt cetăţenii care au ales această formaţiune politică.

Citeşte şi: Viziunea AUR în contextul pandemiei COVID. Partidul este împotriva obligativității vaccinării: ”Ar trebui să ne continuăm viața cât se poate de normal”

Datele culese de CURS – Avangarde la exit poll-ul realizat duminică, 6 decembrie, în ziua alegerilor, arată că profilul votanţilor AUR este următorul:

  • Cei mai mulţi votanţi AUR sunt bărbaţi
  • Cei mai mulţi votanţi sunt din categoria 18 – 30 de ani
  • Majoritatea votanţilor au liceu şi şcoală postliceală
  • După mediul în care trăiesc, votanţii AUR se împart aproximativ egal între urban şi rural
  • Unde a obţinut AUR cele mai bune scoruri: Transilvania, Moldova, Muntenia, Bucureşti

Potrivit rezultatelor parțiale oficiale prezentate de BEC luni, Alianța pentru Unirea Românilor a obținut 9,38% (532.827 de voturi) la Camera Deputaților și 9,26% (539.236 de voturi) la Senat.

Citeşte şi: George Simion, preşedintele AUR: „UDMR nu îşi are locul în Parlamentul României”