Cine este interlopul găsit mort în casă de ziua lui. Un oraș întreg tremura de frica lui

Cunoscutul interlop Marius Datcu, zis și „Belmondo”, a fost găsit joi mort în casă chiar în ziua în care ar fi împlinit vârsta de 48 de ani. Bărbatul era unul dintre locotenenții ”împăratului interlopilor”, Uțu Rohozneanu, unul dintre cei mai temuți infractori care face legea în vestul României.

26 mai 2023, 18:19
Cine este interlopul găsit mort în casă de ziua lui. Un oraș întreg tremura de frica lui
Cine este interlopul găsit mort în casă de ziua lui. Un oraș întreg tremura de frica lui

Cine este interlopul găsit mort în casă de ziua lui. În trecut, Belmondo a făcut parte dintr-o grupare infracțională destructurată de oamenii legii în anul 2009, atunci când a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru șantaj și amenințare.

Citește și Mascații l-au săltat din trafic pe unul dintre cei mai periculoși interlopi. De ce este acuzat bărbatul

Cine este interlopul găsit mort în casă de ziua lui

Mai mult, Belmondo a mai fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism fără permis.

După ce și-a petrecut șapte ani din viață în închisoare, Belmondo a fost eliberat, iar la scurt timp a ajuns în atenția publică în cazul morții suspecte a ziaristei Ancăi Mureșan cu care acesta ar fi avut o relație.

Apropiații ziaristei l-au acuzat pe interlop că și-a maltratat iubita și au subliniat că ultimii săi ani din viață au fost un chin lângă el. Potrivit declarațiilor familiei Ancăi Mureșan, înainte să moară, aceasta consumase împreună cu Belmondo „şoricioaică”.

„Astăzi (n.r. joi), în jurul orei 13.30, am fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, despre faptul că aseară prietena lui ar fi sărit în râul Mureş. Din primele verificări, a reieşit că în seara zilei de 14 iulie, cei doi ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv, iar la un moment dat femeia în vârstă de 47 de ani, din municipiul Arad, ar fi sărit în râul Mureş. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care în acest moment efectuează căutări pe cursul râului”, a declarat inspectorul de poliţie Livia Pescar, la vremea respectivă.

La numai doi ani de la moartea suspectă a Ancăi Mureșan, Belmondo a fost găsit mort în propria casă, chiar în ziua în care ar fi împlinit vârsta de 48 de ani.

De câteva zile interlopul nu mai putea fi contactat de nimeni, iar în cele din urmă fratele său a sunat la 112 și a cerut ajutorul autorităților.

În cele din urmă, Marius Datcu a fost găsit fără suflare în apartamentul său de polițiștii și pompierii sosiți la fața locului.

,,Am intervenit cu o autospecială cu modul de descarcerare în jurul orei 22,30 pentru a facilita accesul către victimă. A fost o intervenţie de deblocare uşă, iar bărbatul a fost găsit decedat în locuinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Ruxandra Klein.

Pe cadavrul interlopului nu au fost găsite urme de violență, au transmis reprezentanții IPJ Arad, însă polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă.

„În seara zilei de 25 mai a.c., în jurul orei 22,30, printr-un apel la 112 s-a sesizat faptul că un bărbat nu poate fi contactat telefonic de mai multe zile. Polițiștii s-au deplasat la imobilul unde acesta locuia, împreună cu un echipaj ISU Arad. În imobil, a fost găsit cadavrul unui bărbat, fără urme de violență identificat ulterior. Trupul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani a fost transportat la SJML, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei decesului, urmând ca, funcție de concluziile medico-legale, să fie luate măsurile de urmare”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Citește și Cum au vrut cei mai de temut interlopi să scape de pușcărie. Costel Corduneanu și Emi Pian au luat numele soțiilor