Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian, amendată. Ce nereguli au găsit inspectorii

Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian va fi amendată de inspectorii de la Inspecţia Sanitară. Peste şase ore au stat în clinică şi au verificat modul în sunt trataţi pacienţii.

12 nov. 2021, 18:27
Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian, amendată. Ce nereguli au găsit inspectorii

Experţii medicali au stat mai multe ore la clinica unde s-a tratat Petrică Mîţu Stoian. Aceştia au verificat din nou circuitele şi dacă în cazul artistului s-au verificat toate protocoalele.

Au audiat din nou cadrele medicale despre ce s-a întâmplat în clinică din momentul în care Petrică Mîţu Stoian a ajuns acolo şi până în momentul în care i s-a făcut rău.

Citeşte şi: Asistenta care s-a ocupat de Petrică Mîţu Stoian, dezvăluiri incredibile: „Mi-a spus că îi este rău şi a leşinat”

Surse citate de România TV susţin că au fost aplicate amenzi deoarece la clinica privată au fost constatate mai multe nereguli. Deocamdată, inspectorii sunt pe cale să întocmească raportul. Odată ce documentul va fi făcut public, autorităţile vor anunţa şi valoarea sancţiunilor aplicate.

Citeşte şi: Maria Cârneci dă vina pe Clinica Nera pentru moartea lui Petrică Mîţu Stoian. „Acolo l-a chemat destinul!” VIDEO

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a demarat un control la Clinica Nera, în urma decesului interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, iar verificările vor fi extinse și al cele două unități medicale unde artistul a ajuns după ce i s-a făcut rău, conform Infocs.

Citeşte şi: Medicul care l-a tratat pe Petrică Mîţu Stoian în camera hiperbară se apără după moartea artistului: „Nu cred că a decedat din cauza expunerii la oxigen”

Inspectorii DSP care s-au deplasat la Clinica Nera verifică, potrivit competențelor pe care instituția le are, condițiile igienico-sanitare, dar și respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară. Atât camera hiperbară de la Clinica Nera cât și clinica în ansamblu aveau autorizație de funcționare de la DSP.

Citeşte şi: Clinica Nera, prima reacţie după decesul artistului Petrică Mîţu Stoian. De ce a murit îndrăgitul artist

Clinica nu este, însă autorizată ca unitate medicală cu paturi, ci doar ca un cabinet medical, notează sursa citată.

Citeşte şi: Înregistrările din telefonul lui Petrică Mîţu Stoian. Cât a stat, de fapt, cântăreţul în camera cu oxigen

DSP va efectua controale și la spitalele din Oravița și Reșița. În paralel, se desfășoară și cercetarea penală în acest caz, pentru ucidere din culpă, sub coorodnarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.

Sunt trei anchete deschise în paralel în cazul morţii lui Petrică Mîțu Stoian. Acum sunt trei anchete în desfășurare. Una pentru ucidere din culpă, alta administrativă a Colegiului Medicilor din Caraș-Severin, iar una solicitată de Ministerul Sănătății, prin DSP Caraș-Severin.

Directorul DSP Caraș-Severin, Dan Milos, a expolicat că în cazul în care se vor descoperi nereguli la clinica în care a fost tratat interpretul de muzică populară, aceasta va fi închisă:

„Controlul este în desfășurare și încă nu avem un raport preliminar. Nu este aplicată o măsura complemetară cu privire la suspendarea activității, dar dacă cei de la DSP constată nereguli, suspendăm sau închidem clinica”, a afirmat şeful DSP, conform Antena3.

Citeşte şi: EXCLUSIV Fiica impresarului Doru Gușman dezvăluie informația care schimbă totul în ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian: „Medicul i-a înjumătățit doza de anticoagulante”