COD RUTIER 2022. Un semn rutier rar care bulversează şoferii. Tu ştii ce înseamnă?

Există unele indicatoare rutiere mai puțin cunoscute cu care majoritatea şoferilor nu sunt familiarizați. Unul dintre ele este un semn cu o cruce neagră într-un triunghi roșu.

01 nov. 2022, 16:17
COD RUTIER 2022. Un semn rutier rar care bulversează şoferii. Tu ştii ce înseamnă?

Semn rutier cu cruce neagră într-un triunghi. Puţini şoferi ştiu ce înseamnă atunci când îl întâlnesc în trafic. Majoritatea deținătorilor de permise ar trebui să știe despre dreptul de trecere, limitele de viteză și semnele de interdicție. Cu toate acestea, există și semne pe care le vedem mai rar. Acest lucru se poate datora faptului că aceste semne nu sunt de fapt atât de comune – dar și pentru că nu sunt atât de vizibile pentru șoferul obișnuit. Un exemplu ar fi acest semn rutier care arată o cruce neagră pe fundalul unui triunghi roșu.

COD RUTIER 2022. Noul semn rutier care îi va încurca pe şoferii din Bucureşti. Se dau amenzi uriaşe celor care nu respectă noile reguli

Ce înseamnă semnul cu simbolul crucii în triunghi? Este un semn de avertizare și indică o intersecție rutieră. Acest semn este cel mai frecvent la intersecțiile rutiere sau la intersecțiile care sunt deosebit de greu de văzut. Cu toate acestea, există un lucru foarte important de reținut: semnul înseamnă, de asemenea, că aici se aplică regula „dreapta are prioritate”. Adică este o intersecţie nesemaforizată! Ca informații suplimentare, uneori există și alte semne dedesubt care indică distanța până la o anumită intersecție.

Noi reguli de circulaţie în sensul giratoiu. Codul Rutier ar putea fi modificat din nou 

Pentru utilizatorii drumului, un semn de cruce neagră înseamnă că trebuie să fie gata să frâneze – și, bineînțeles, să respecte regulile relevante de la dreapta la stânga. Totuși, persoanele care nu respectă indicatorul nu trebuie să se aștepte la consecințe directe sub formă de amenzi. Este un avertisment, nu o interdicție strictă. Cu toate acestea, este posibil să aveți în continuare probleme dacă ignorați acest semn – dacă există un accident și trebuie să clarificați cine este de vină.