Comunicatul în care Academia Română îşi exprima îngrijorarea privind introducerea tehnologiei 5G a fost scos de pe site-ul instituţiei

Publicat: Vineri, 28 August 2020 16:20 // Actualizat: Vineri, 28 August 2020 16:20 // Sursa: romaniatv.net

Comunicatul în care Academia Română îşi exprima îngrijorarea faţă de implementarea tehnologiei 5G în România a fost înlăturat de pe site-ul instituţiei, iar departamentul de comunicare susţine că decizia a aparţinut exclusiv conducerii..

Academia Română a transmis joi că este preocupată cu privire la consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

Forul a avertizat că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele şi a cerut o analiză ştiinţifică responsabilă.

Comunicatul emis joi de Academie a stârnit o controversă în mediul online, iar vineri el nu se mai răgăseşte pe site-ul instituţiei.

„Decizia trebuie discutată cu domnul preşedinte. Noi avem un alt site în lucru", a răspuns News.ro un reprezentant al departamentului de comunicare.

Ioan Aurel Pop a transmis, iniţial, că nu poate vorbi. „Va formula Biroul Prezidiului un punct de vedere în 1 septembrie. Nu am acum vreun comentariu", a revenit el într-un mesaj.

Citeşte şi: Raed Arafat răsuflă uşurat! Bărbatul care l-a ameninţat cu moartea a fost reţinut şi plasat apoi sub control judiciar

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
5G Academia Română comunicat controversă Ioan Aurel Pop tehnologie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H