CORONAVIRUS. Cum arată plămânii unui pacient cu coronavirus în ziua a 15-a. Imagini şocante

Un medic pneumolog care tratează pacienți cu COVID-19, în Spania, a postat pe contul de Twitter radiografia plămânilor unui pacient cu coronavirus. Imaginile arată cum în doar câteva zile ambii plămâni sunt, în totalitate afectați de pneumonie.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 08:42

Un medic pneumolog din Spania a postat pe Twitter două radiografii care arată cum s-au degradat, în numai trei zile, plămânii unui tânăr de 28 de ani care a făcut o formă gravă de Covid-19.

Medicul trage un semnal de alarmă și ne recomandă să stăm în casă pentru că virusul nu alege și chiar și cei tineri pot dezvolta complicații severe. „Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua îi înfățișează plămânii în a 15-a zi de boală.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Virusul supravieţuieşte în plămânii pacienţilor decedaţi

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a confirmat la Digi24 că poate exista o degradare severă și accelerată a plămânilor în cazul formelor grave de infectare cu SARS-CoV-2. „E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubație, ventilație mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede și de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci și tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler.

CORONAVIRUS. Cum se modifică plămânii persoanei infectate. Un medic s-a infectat şi spune care simptomele COVID-19, pe zile!

„Atunci când ajungem la o formă severă de boală, atunci când vorbim de o agresiune asupra plămânului și de un sindrom de detresă respiratorie acută, manifestarea este identică. Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta.

„E o evoluție severă și din păcate, ne aflăm în fața unui inamic pe care nu-l cunoaștem în totalitate. De două luni de când am început să cercetăm și să apară articole despre ceea ce înseamnă infecția cu coronavirus, lucrurile s-au schimbat, sunt convinsă că încă nu cunoaștem tot, sunt convinsă că vom avea particularități în funcție și de specificul populației în care ajunge infecția cu coronavirus. Și nu trebuie să uităm că România mai are un specific: pacientul cu tuberculoză. Sunt 12.000 de pacienți noi cu tuberculoză în România, pacienți la categorie de risc, care trebuie protejați în mod deosebit în această perioadă, care au nevoie de medicație și care medicație trebuie să ajungă acasă. Este obligatoriu să nu uităm că ei există și că trebuie să avem grijă de ei”, a subliniat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la Digi24.

Ce se întâmplă cu plămânii dacă ai coronavirus. Adrian Streinu-Cercel: Plămânul este cel mai afectat organ

Adrian Streinu-Cercel a anunţat şi el că plămânul este organul cel mai afectat de coronavirus. Potrivit celor de la The Guardian, 80% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus se vindecă fără ajutor medical, în timp ce 1 din 6 pacienți bolnavi au probleme grave și se confruntă cu probleme respiratorii. 


loading...