Creşterea pensiilor, anunţ de ultimă oră făcut de un fost ministru PSD. „Nu vom accepta niciun fel de majorare mai mică de 40%”

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a declarat că PSD nu va accepta compromisuri cu privire la creşterea pensiilor în septembrie. Social-democraţii susţin că "orice procent în afară de 40% creştere a pensiilor înseamnă tăieri" şi ameninţă că vor depune o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban, scrie Libertatea.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 11:16
Creşterea pensiilor, anunţ de ultimă oră făcut de un fost ministru PSD. „Nu vom accepta niciun fel de majorare mai mică de 40%”

Premierul Ludovic Orban a dat de înţeles că pensiile vor creşte, însă cu un procent care să permită sustenabilitatea plăţii acestora şi în anii viitori.

Ludovic Orban: Nu vom creşte pensiile cu 40 la sută, aşa cum scrie în lege, ar fi fost greu şi în condiţii normale

De asemenea, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a avansat varianta ca pensiile să crească cu 10 la sută în septembrie.

Băsescu: „Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, să ştiţi că e un criminal”

PSD a transmis că orice creştere a pensiilor care nu e de 40 la sută va duce la moţiune de cenzură.

„Nu vom accepta o majorare mai mică. Orice procent în afară de 40% creştere a pensiilor înseamnă tăieri, o amputare a acestor venituri”, a spus deputatul PSD Marius Budăi, pentru Libertatea.

Fostul ministru al Muncii a arătat că epidemia de coronavirus putea fi folosită în favoarea României.

Câţi bani s-au cheltuit din bugetul de stat, de când a apărut coronavirusul. Florin Cîţu a dat primele cifre

În schimb, Budăi susţine că, în martie, PNL-ul şi Ludovic Orban încă jucau cartea alegerilor anticipate, prin retragerea mandatului şi nominalizarea lui Florin Cîţu premier.

„Le-am oferit un cec în alb, pentru a nu extinde criza sanitară, într-o criză politică”, a arătat Marius Budăi, precizând că „ne aflăm în situaţia în care, la trei luni şi jumătate de la declararea stării de urgenţă, nu avem nicio măsură structurală implementată în economie”.

PSD negociază cu toate partidele din Parlament pentru demiterea Guvernului Orban

Potrivit sursei citate, PSD pregăteşte depunerea unei moţiuni de cenzură şi poartă negocieri cu toate forţele politice pentru a impune un premier al noii majorităţi după demiterea Guvernului Orban.

Marius Budăi a precizat că în PSD s-au conturat două scenarii: formarea unui Guvern de uniune naţională care să organizeze alegerile sau un Guvern format în jurul PSD.

Romaşcanu (PSD): PNL să nu se atingă de banii copiilor. Guvernul ar avea bani dacă nu ar mai fura