Cum îţi poţi face o casă ieftină, dar spectaculoasă, în doar opt săptămâni

În doar opt săptămâni, un container industrial vechi poate fi transformat într-o spectaculoasă casă modernă şi ergonomică, ideală pentru terenurile mici din mediul urban. Un astfel de proiect denumit Casă Cubică a fost dezvoltat de arhitecţii Arturo şi Mauricio Lecaro şi Carlos Salvany în Costă Rică.

07 nov. 2013, 10:21
Cum îţi poţi face o casă ieftină, dar spectaculoasă, în doar opt săptămâni

Un container industrial cu suprafaţa de doar 24 metri pătraţi a fost transformat într-o căsuţă de vacanţă ce poate găzdui până la patru persoane simultan, graţie ideilor ingenioase folosite în amenajarea şi decorarea ei.

În spaţiul mic din interiorul containerului au fost înglobate cu iscusinţă o baie, o bucătărie şi un living ce printr-o simplă mişcare se transformă în dormitor, datorită patului rabatabil ascuns într-un panou din perete.

Una dintre extremităţile containerului a fost extinsă permiţând astfel amenajarea a încă două locuri de dormit în paturi suprapuse.

Baia minusculă este prevăzută cu toate elementele necesare: un vas wc, un lavoar şi o cabina de dus. Faţă în faţă cu toaletă, izolată discret de restul băii, arhitecţii au reuşit să integreze şi o maşină de spălat haine.

Citeşte mai mult pe casadex.ro.