Cutremurător! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie

Răzvan Ciobanu s-a stins din viață în urmă cu aproape trei ani. Vestea morții creatoarului de modă la 43 de ani a șocat o țară întreagă.

28 ian. 2022, 12:02
Cutremurător! Ce s-a găsit în locul în care a murit designerul Răzvan Ciobanu, la aproape trei ani de la tragedie

Chiar dacă au trecut ani de la tragicul eveniment, oamenii nu l-au uitat. Cei care l-au cunoscut își aduc aminte cu drag de el și încă fac gesturi emoționante pentru el.

Prietenii și localnicii din zona în care s-a petrecut accidentul au pus o placă de marmură pe care au scris niște versuri în amintirea lui Răzvan Ciobanu.

„Îmi vine să desfac aerul/ Să rup munții/ Să unesc oceanele/ Să calc în picioare/ Toate barierele lumii/ Să-mi fac cărare/ Până la ceruri/ Până dincolo de ele/ Să strig să nu plec…’, sunt câteva dintre versurile scrise pe placa adusă de către prieteni.

Răzvan Ciobanu a murit la 43 de ani, pe 29 aprilie 2019, în a doua zi de Paște. A fost vestea care a cutremurat toată țara și care a ocupat prima pagină a ziarelor multe săptămâni. Răzvan Ciobanu s-a stins din viață în urma unui accident violent petrecut pe DJ226 Năvodari – Săcele. Designerul avea viteză mare și a pierdut controlul volanului, intrând într-un copac la intrarea în comuna Săcele.

Răzvan Ciobanu, unul dintre cei mai apreciați designeri români

Răzvan Ciobanu s-a născut pe 28 ianuarie 1976, în București. A fost un cunoscut creator de modă. A avut prima prezentare la 19 ani.

La sfârșitul anilor ’90 fost student la design vestimentar la Timișoara și a realizat la Radio Europa Nova Timișoara o emisiune dedicată modei – ”În mov și galben”.

În perioada 16-18 septembrie 2007, a participat alături de Irina Schrotter și de alți designeri la expoziția internațională de design vestimentar The Train, desfășurată la New York.

Citește și Proprietarul maşinii în care a murit Răzvan Ciobanu, audiat de poliţişti

Colecția primăvară-vară „Rochia” lansată în 27 ianuarie 2009, care conținea 70 de rochii de seară, a primit criticii pozitive de la specialiștii în modă. Printre vedetele care au participat s-au numărat Andreea Raicu, Oana Cuzino, Vali Barbulescu, Dragoș Bucurenci, Mircea Solcanu și alții. Colecția „Preciouss” a fost lansată în 2009.

Răzvan Ciobanu a fost unul dintre jurații concursului „Bravo, ai stil!”, alături de Iulia Albu, Raluca Bădulescu și Maurice Munteanu în sezoanele 1, 2 și 3. În ciuda faptului că televiziunea nu făcea parte din pregătirea sa profesională, motivul pentru care a acceptat să facă parte din emisiune a fost faptul că aparține domeniului său și a dorit să participe la un proiect educativ din punct de vedere stilistic.

Citește și Drama familiei lui Răzvan Ciobanu la aproape un an de la moartea designerului