Dacia Lodgy: De ce se numeşte aşa şi cu cine va concura

Dacia a ales numele de Lodgy pentru monovolumul care va fi prezentat anul viitor la Salonul Auto de la Geneva. Lodgy va fi o maşină de familie, spaţioasă şi mai ieftină decât concurenţii.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 13:01

Maşina prezentată săptămâna aceasta la Paris este varianta ce va participa la Trofeul Andros a monovolumului românesc. Dacia Lodgy Glace are un motor de 355 CP şi o greutate de 950 kilograme. Dacia a folosit aceeaşi strategie de marketing şi pentru SUV-ul Duster, prezentând cu puţin timp înainte de lansarea oficială modelul care a participat la ediţia a Trofeului Andros în 2011.

De ce Lodgy?

Toată lumea îi spunea Popster. Se pare că cei de la Renault au hotărât să-i dea un nume mai apropiat de Logan şi care să exprime direcţia pe care vrea s-o impună monovolumul. Numele pe care l-a primit vine din limba engleză Lodge (casă, locuinţă, casă de vacanţă, cazare). Astfel, Dacia vrea să impună Lodgy ca o familie de familie, spaţioasă, funcţională, dar şi ieftină. Eric Pasquier, directorul gamei Entry de la Renault, spune că monovolumul arată evoluţia normală a mărcii. „Am avut Sandero, Duster si acum vine firesc Lodgy ca o continuare logica in gama Dacia, marca ce se doreste a fi orientata tot mai mult catre familii”, a declarat Pasquier pentru 0-100.ro.

Varianta de serie va împrumuta de la Lodgy Glace farurile, stopurile şi grila radiatorului, dar dimensiunile vor fi mai generoase faţă de varianta de curse. Dacia Lodgy Glace are o lungime de 4 metri, 1,9 m lăţime.

Dacia Lodgy va avea două variante: una cu 5 locuri şi una cu 7 locuri. Imaginile spion publicate de presa internaţională arătau că Dacia a testat două variante: o versiune de familie, de dimensiuni mai mari şi o utilitară, mai spartană.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU CELE DOUĂ VARIANTE

Cu cine va concura Dacia Lodgy

Oficialii Renault spun că Lodgy va avea acelaşi „avantaj” Dacia de a fi mai ieftină cu 3.000 – 4.000 euro decât modelele concurente.

Chiar dacă nu a fost comunciat oficial niciun preţ, presa a speculat că Lodgy va costa circa 13.000 de euro în varianta de bază (cu 3.700 de euro mai ieftină decât un Kangoo 90dCi) şi 14.800 cu un motor diesel de 85 de cai putere. Consumul anticipat, pentru ambele modele: 5,5 l/100km.

Promotor a făcut o listă a concurenţilor Daciei Lodgy. Printre ei se numără Fiat Doblo Panorama( 7 locuri, de la 15.726 euro), Ford Transit Connect ( de la 18.562 euro) şi Opel Zafira ( 7 locuri, de la 16.790 euro).

Dacia Lodgy va fi construită exclusiv la uzina din Tanger, Maroc.

Capacitatea instalata la uzina din Tanger va ajunge la circa 170.000 unitati/an intr-o prima faza, dar nu de la inceput, ci va creste pas cu pas, prognoza pentru primul an de productie fiind de circa 90.000 vehicule.

Sursa foto: Automobile Magazine