Dacia, pe locul al treilea în clasamentul creşterilor vânzărilor în Europa

Jeep, Lexus şi Dacia sunt marii performeri ai primei jumătăţi de an la nivel european. Cele trei mărci au înregistrat creşteri semnificative care confirmă faptul că piaţa europeană şi-a oprit declinul: +6.2% în perioada ianuarie-iunie.

06 aug. 2014, 13:49
Dacia, pe locul al treilea în clasamentul creşterilor vânzărilor în Europa

Dacia se numără printre mărcile foarte performante ale primei jumătăţi a anului în Europa, scrie automarket.ro. După ce anul trecut a crescut serios în vânzări la nivel european pe o piaţă în scădere, brandul deţinut de Renault continuă să performeze şi pe o piaţă europeană care în primele şase luni ale anului a crezut cu 6.2% în zona UE + Ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia).

Citeşte şi Surprizele DACIA pentru anul 2015. Primele imagini cu noile modele FOTO

Cu o creştere a vânzărilor de 35.2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Dacia a reuşit să atragă 195.000 de clienţi şi să-şi depăşească precedentul record pe o jumătate de an, 144.000 de maşini (2013).Dacia se află pe locul al treilea în topul creşterilor absolute ale vânzărilor, clasându-se imediat în spatele mărcilor Jeep (16.300 de unităţi vândute, +43.8%) şi Lexus (14.000 de unităţi, +35.4%).

Citeşte şi Opel vrea să concureze Dacia pe segmentul low-cost

Creşteri ale vânzărilor au atins majoritatea mărcilor importante, însă au existat şi excepţii. Astfel, dacă Chevrolet a scăzut în vânzări cu 53.6% pe fondul anunţului de retragere a mărcii din Europa, Smart, MINI şi Alfa Romeo au resimţit vârsta modelelor din gamă. De altfel, Smart şi Mini încep drumul de revenire pe plus după lansările din acest an ale noilor generaţii ale modelelor de bază: Mini, respectiv Fortwo şi Forfour.