Dacia Spring s-a scumpit din nou. „Și când te gândești că a fost 8.000 de euro!”

Dacia Spring, unul dintre cele mai cerute vehicule electrice din Europa, a înregistrat cea mai agresivă creștere de prețuri consemnată la un autoturism în primul an de la apariția de piață.

01 aug. 2022, 18:13
Dacia Spring s-a scumpit din nou. „Și când te gândești că a fost 8.000 de euro!”
Dacia Spring s-a scumpit din nou

Dacia Spring s-a scumpit din nou. Maşina produsă în China și vândută sub marca Dacia are acum un preț mai mare cu 4.900 de euro, la doar un an de la lansare. Asta se întâmplă din cauza cererii foarte mari și a imposibilității uzinei de a livra mai multe produse, scrie ziare.com. Scumpirea din luna iunie a adus încă 500 de euro la prețul de bază al mașinii, iar cea de pe 1 august – încă 400 de euro. La lansare, mașina costa 18.100 de euro în România, în cea mai scumpă configurație (Comfort Plus).

Scandal în jurul noului model Dacia Spring. Renault spune că şoferul e de vină, în cazul defectelor semnalate de un constănţean nemulţumit

Cât costă Dacia Spring în Europa:

  • Germania 22.550 de euro
  • Franța 19.800 de euro
  • Polonia 19.700 de euro
  • Slovacia 19.000 de euro

În Italia este disponibilă a treia versiune, în premieră, care se cheamă Business și costă cu doar 50 de euro în plus față de versiunea entry, numită Essential, și care are prețul de 21.000 de euro.

Cel mai luxos model de Dacia Spring pe care n-o să-l vezi în România. Care este motivul

Anunțul recentei scumpiri a fost făcută pe grupul Dacia Spring România: „Încă o scumpire, + 400 euro de astăzi”, a scris un urmăritor al paginii, iar comentariile au curs: „Încet încet ajunge la preț de Tesla model 3”, „Păi deh, o să aibă grilă nouă. Sunt direct legate de costul transportului, părerea mea”, „Transport, energie, alte materii prime. O să fie mai rău, no worries!”, „Infrastructură IT, tehnologia, mentenanță, cercetarea și dezvoltarea au costuri. Scad costurile operaționale, dar e departe de a tinde spre zero”, „Nouă identitate de marcă (siglă) face 400 euro. Va ajunge prețul cu câteva sute de euro sub VW eUp, doar că să maximizeze profitul”, „Eu ma bucur că am prins-o la 8.000, de regretat nu regret nici dacă îi mărește autonomia, sigla și alte brizbrizuri, nu mă interesează”, „Și când te gândești că a fost 8.000 de euro!”, „8.000 era după toate scăderile. Acum e 11.800, cred, parcă 10.000 de euro se scad cu ce dă statul și cu Rabla”.