Dan Barna, după ce Sibiul are o rată de infectare de peste 11 la mie. „E o situaţie deja tragică. Este efectul neasumării unor decizii”

Dan Barna, preşedinte USR şi deputat de Sibiu, a declarat, miercuri, că autorităţile locale sibiene dau dovadă de incompetenţă pe motiv că "rostogolesc" decizia referitoare la carantinarea oraşului în care rata de infectare a depăşit 11 la mia de locuitori. Parlamentarul e de părere că situaţia din Sibiu este "tragică" şi poate degenera în cazul în care nu sunt luate măsuri ferme.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 21:14
Dan Barna, după ce Sibiul are o rată de infectare de peste 11 la mie. „E o situaţie deja tragică. Este efectul neasumării unor decizii”

„Este o situaţie deja tragică la Sibiu, este efectul, din păcate dureros, al neasumării unor decizii şi al răstogolorii unor decizii care trebuiau luate mai demult. Suntem cumva la Sibiu mereu cu un pas în urma pandemiei şi lucru acesta se vede în cifrele care cresc şi care duce Sibiul pe un ruşinos prim loc la ceea ce înseamnă răspândirea acestei epidemii. Este o problemă majoră”, a declarat, la TVR 1, Dan Barna, care este deputat de Sibiu.

Declaraţii halucinante făcute de fratele unui pacient cu COVID: „A prins un loc la ATI după ce a murit cineva”

Potrivit News.ro, Barna a precizat că în Sibiu e „o perspectivă reală de a carantina oraşul”, însă autorităţile locale nu îndrăznesc să ia această decizie „necesară şi firească”.

„Este o perspectivă reală de a carantina oraşul. (…) Dacă nu sunt luate măsuri ferme, lururile vor degenera. (…) Este o situaţie tragică, sunt revoltat şi sunt solidar cu oamenii din Sibiu care aşteaptă nişte decizii, dar nu sunt luate şi sunt rostogolite şi mutate de colo-colo, poate cineva şi le asumă.  Asta este situaţia de fond. Nimeni nu îndrăzneşte să ia decizia necesară şi firească pentru oraşul nostru”, a mai declarat Barna, conform sursei citate.

Barna, despre rata mare de infectare din Sibiu. „Carantina nu e o chestie de ruşine”

Deputatul USR de Sibiu crede că e vorba de incompetenţă.

„Posibil să existe o teamă de asumare, de fapt vorbim de incompetenţă. (…) Cifrele arată că ar fi trebuit să se facă carantinare, mă aştept ca mâine dimineaţă să se ia decizia asta. Carantina nu e o chestie de ruşine, e o chestiune de reacţie şi de apărare a societăţii”, a mai declarat Barna.

Focar de COVID la Spitalul Judeţean Sibiu. Secţia de Neurologie a fost închisă

Liderul USR a mai precizat că, prin amânarea deciziei privind carantinarea, autorităţile din Sibiu „teamă de conducerea centrală a ţării”, în condiţiile în care vicepremierul Raluca Turcan este deputat de Sibiu, iar preşedintele Klaus Iohannis este din Sibiu.

Municipiul Sibiu are o rată de infectare cu COVID-19 de peste 11 la mie

DSP Sibiu a trimis Centrului Naţional de Sănătate Publică pentru avizare o propunere privind carantinarea municipiului Sibiu, a comunei Şelimbăr, lipită practic de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi a oraşelor Tălmaciu şi Cisnădie, notează sursa citată.

CJSU Sibiu s-a reunit, miercuri seară, dar nu a adoptat propunerea de carantinare a municipiului, autorităţile sanitare precizând că aşteaptă un răspuns de la Bucureşti.

Municipiul Sibiu are, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Municipiul Sibiu va intra în carantină! Ce restricţii vor fi impuse cetăţenilor