Dan Negru a răbufnit din nou: „Eu şi Andreea Esca suntem excepţii. „Publicul trebuie educat și nu telecomanda interzisă. O spun eu, cel care a făcut emisiuni cu Mama natură”

Dan Negru s-a arătat a fi nemulțumit de televiziunea româneassă în repetate rânduri, iar acum acesta a oferit noi motive pentru care publicul de la noi din țară trebuie „educat” mai bine. 

06 iun. 2023, 23:40
Dan Negru a răbufnit din nou: „Eu şi Andreea Esca suntem excepţii. „Publicul trebuie educat și nu telecomanda interzisă. O spun eu, cel care a făcut emisiuni cu Mama natură”

Dan Negru îi cerea Andreei Esca să-şi facă public salariul de la Pro Tv, dar a uitat de micile ironii şi se aşează alături de ea în vârful ierarhiei vedetelor longevive de televiziune. Dan Negru este una dintre imaginile emblematice ale televiziunii românești, fiind unul dintre cei mai celebri prezentatori TV de la noi din țară. Chiar dacă activează în acest domeniu de ani de zile, asta nu înseamnă că vedeta de la Kanal D nu are și nenumărate nemulțumiri, cu privire la această industrie. Spre exemplu, pe acesta îl enervează destul de mult faptul că în țara noastră se pune prea mult accentul pe aspectul fizic și pe vârstă, iar el, dar și Andreea Esca, reprezintă doar niște excepții de la regulă care se țin în continuare pe „podium” cât mai sus.

Citește și: Ce educație financiară le-a oferit Dan Negru copiilor săi. Fiica lui muncește de la 13 ani: „Un om sărac poate să devină bogat”

„Discriminarea pe bază de vârstă. Eu sau Esca suntem niște excepții ale unei reguli nescrise care spune că după 30 de ani ești bătrân asta pentru că televiziunile din România sunt prea multe și nu și-ar permite angajați cu experiență care au alte standarde financiare. Dar, există discriminare de vârstă la noi, uitați-vă pe ecranele TV din România și pe cele din Italia, Anglia, America..”, a declarat Dan Negru, potrivit ciao.ro

„Publicul trebuie educat”

De vină nu sunt cei care produc anumite emisiuni, ci publicul care le urmărește îndeaproape, consideră Dan Negru. În acest sens, salvarea televiziunii românești stă doar în mâinile privitorilor, care trebuie să evolueze, dacă se dorește o schimbare, mai consideră el.

„Publicul trebuie educat și nu telecomanda interzisă. O spun eu, cel care a făcut emisiuni cu Mama natură dar omul are dreptul să evolueze. Telecomanda e aceeași, noi putem să evoluăm. Sunt tâlharul de pe cruce, care s-a întors la final. Mă bucur că “Jocul Cuvintelor”, un concurs despre creiere, are un succes atât de mare la public. Deci, se poate.”, a mai spus acesta.

Dan Negru taie în carne vie, după rezultatele dezamăgitoare înregistrate în sportul de performanță: „Când un prost spune că e prost, e semn bun!”

Ce nu știe însă foarte multă lume este că Dan Negru nu-și duce traiul zilnic doar cu veniturile câștigate din televiziune. Acesta mai are în spate mici afaceri, care îi permit să fie extrem de selectiv cu show-urile pe care le moderează, spune el.

„E mult spus că am afaceri, am doar niște plase de siguranță care mi-au dat o mare relaxare în alegerea formatelor pe care urma să le prezint. Nu am fost presat de credite sau datorii și astfel n-am fost obligat să prezint orice show TV. Investițiile mele cu banii câștigați în TV mi-au dat relaxare să fac televiziune așa cum am vrut eu și nu cum mi-ar fi dictat alții.”, a continuat el, pentru sursa citată.

 

Când vine vorba de lecția cea mai importantă pe care vrea să le-o ofere copiilor săi, Dan Negru spune că vrea să le predea mulțumirea traiului pe care îl au în prezent. Întotdeauna există și mai rău, spune el, astfel încât acesta se declară a fi extrem de împlinit cu tot ce are acum.

„Vin vacanțele și televiziunile vor avea din nou știri despre turiști nemulțumiți. Nemulțumirea ne trage înapoi și asta încerc să-mi învăț copii. Ca să fii fericit e de ajuns să te uiți în jos și nu în sus. Când ajung prin India sau Singapore mă gândesc la oamenii care n-au apucat să vadă Marea Neagră sau Delta Dunării și îi Mulțumesc lui Dumnezeu pentru ce mi-a dat.”, a mai spus Dan Negru.

Andreea Esca i-a răspuns lui Dan Negru. Ce salariu încasează lunar vedeta Pro TV

Andreea Esca a reacţionat, după ce Dan Negru a provocat-o să spună ce salariu are la PRO TV. În urmă cu câteva luni, Dan Negru declara că i-ar plăcea ca toate salariile să fie publice și a provocat-o pe Andreea Esca să spună ce venit lunar are. Prezentatorul de la Kanal D a spus că el ar fi primul care ar dezvălui banii pe care îi încasează de la Kanal D, dacă nu ar exista politica de confidențialitate.

„Ce mă enervează cel mai tare e că nu sunt publice salariile! Mie mi-ar plăcea să fie publice, adică să nu existe confidențialitatea aia. Eu sunt primul care aș veni, i-am și zis la un moment dat Andreei Esca să ieșim amândoi cu salariile. Jimmy Fallon, de exemplu, zice cât câștigă. A început San Remo zilele astea, ăia își fac publice câștigurile!”, spunea Dan Negru.

Andreea Esca explică momentul în care a înjurat în fața camerei TV. Pe cine acuză vedeta de trădare VIDEO

Prezentă recent la un eveniment monden din Capitală, Andreea Esca a fost întrebată ce părere are despre provocarea colegului ei de breaslă. „Nu mă deranjează deloc. Mi se pare o glumă foarte bună”, a spus sec prezentatoarea.

Despre salariul Andreei Esca s-a vorbit ani întregi, însă a rămas un mister nedeslușit mult timp. Pe surse s-a aflat că aceasta câștiga 50.000 de euro lunar și într-adevăr se pare că atât primea în trecut, în era Adrian Sârbu, când sumele încasate de vedetele de la toate posturile de televiziune depășeau orice imaginație.

Între timp, industria a suferit multe modificări. A apărut online-ul și asta a schimbat evoluția mass media. Andreea Esca a devenit vedeta simbol a Știrilor PRO TV, iar asta a venit la pachet cu multă notorietate și bani din imagine. Ea nu a renunțat niciodată la postul de prezentatoare pentru că tocmai asta a ajutat-o să se dezvolte în business.

Andreea Esca a început să plângă în direct. Ce s-a întâmplat de ziua ei: „Pentru mine, a fost ca a doua mamă”

Ce salariu primește acum Andreea Esca de la PRO TV. Mult mai puțin decât cred mulți. Sursele VoxBiz.ro spun că suma ar fi sub 10.000 de euro

Cei de la FANATIK au făcut o analiză a datelor publice despre situația financiară a firmelor Andreei Esca, iar Andreea Esca SRL este compania pe care probabil încasează și salariul de la PRO TV.  Firma are  ca obiect activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune, însă asta nu înseamnă că vedeta se rezumă aici doar la rolul său de prezentatoare.

În anul fiscal 2021, Andreea Esca a obținut o cifră de afaceri foarte bună, de aproximativ 240.000 de euro, dublu față de anul precedent. Asta arată clar că salariul ei nu este atât de mare pe cât s-ar crede. Cei 120.000 de euro obținuți în plus față de 2020 în mod cert vin din contractele pe care le mai are în derulare. Profitul net obținut în 2021 este destul de mare și el. De zece ori mai mare față de cel obținut în 2020, acesta ridicându-se la 67.000 de euro.