De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea

Nu este nimic mai simplu decât să prepari niște cartofi prăjiți, însă multe gospodine fac aceste greșeli atunci când îi gătesc. 

22 mai 2022, 14:03
De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea

Cartofii prăjiți se numără printre alimentele preferate de toți, iar weekendul este momentul potrivit pentru a mai uita că se apropie proba costumelor de baie la plajă. Se fac rapid și sunt extrem de gustoși. Deși sunt ușor de făcut, există totuși niște secrete care ne ajută să-i facem crocanți la exterior, dar sunt benefice și pentru a ști când anume să punem sarea pe ei.

La prima vedere nu există nimic mai simplu decât să prăjești niște cartofi în tigaie. . Probabil e unul din primele lucruri pe care le înveți să le faci în bucătărie.

Cartofi prăjiţi în albuş de ou. Reţeta care face furori pe Tik Tok

Pe cât de simplu par de preparat, și cele mai vrednice gospodine întâmpină dificultăți atunci când îi prăjesc. Motivul? Nu toate femeile știu când să pună sarea pe cartofii prăjiți: la început sau la final? Ei bine, astăzi vă prezentăm câteva sfaturi pentru a prepara cartofii prăjiți perfecți.

În primul rând, pentru a obține cartofii prăjiți crocanți, aceștia trebuie scufundați în uleiul preîncălzit la temperatura potrivită. În acest fel, cartofii vor forma o crustă la suprafața lor. Temperatura ideală pentru prăjirea lor este în jur de 180°. Pentru a încerca dacă uleiul este destul de încins, înmuiați o scobitoare în ulei. Dacă începe să sfârâie, este momentul să puneți cartofii.

Un alt secret constă în faptul că tigaia trebuie să fie umplută cu ulei, astfel încât cartofii trebuie să fie complet scufundați în ulei. Așa se vor prăji uniform.

Cartofii zdrobiti cu cana, rețeta care a înnebunit Tik Tok-ul! Este uşor de făcut şi extrem de delicioasă!

Sarea se pune pe cartofi după ce aceștia au fost prăjiți! Pe de altă parte, cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele atunci când prăjesc cartofii este să acopere tigaia cu un capac. Total greșit! Cartofii nu vor mai ieși crocanți și se vor îmbiba în ulei.

Un alt secret de care gospodinele trebuie să țină cont este sărarea cartofilor. Multe aleg să pună sare pe ei înainte de a-i prăji. Experții susțin că aceștia trebuie să fie întotdeauna sărați la sfârșit, după ce au fost scurși și bine uscați. Dacă îi vom săra înainte de prăjire, sarea va atrage toată apa de pe suprafața lor și nu se vor mai prăji cum trebuie.