De ce să nu arunci niciodată cojile de nuci. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Mulți aruncă cojile de nuci, fără să știe însă că acestea au numeroase beneficii pentru sănătate. Iată cum pot fi folosite.

28 dec. 2023, 19:06
De ce să nu arunci niciodată cojile de nuci. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
De ce să nu arunci cojile de nuci

Dacă până acum ai aruncat cojile de nuci, ar trebui să renunți la acest obicei. Acestea au mai multe beneficii și pot fi transformate într-un ceai foarte sănătos.

Nucile sunt alimente bogate în calciu, zinc, fier și cupru și este recomandat să fie consumate dup ce au fost înmuiate. Acestea au mai multe proprietăți pentru sănătate, fiind o sursă importantă de proteină.

Citește și: Ingredientul care te scapă de mirosul neplăcut de ceapă. Trucul ieftin pe care orice gospodină ar trebui să îl știe

Nucile conțin grăsimi sănătoase și antioxidanți, fiind cunoscute drept „mâncare pentru creier”. Acestea sunt un aliat în pierderea în greutate și mențin nivelul zahărului în sânge.

La fel de bune sunt și cojile de nuci, pe care cei mai mulți le aruncă. Ele sunt o sursă de antioxidanți și pot fi transformate într-un cei despre care a vorbit și Armen Adamjan, un creator de conținut pe rețelele sociale.

Acesta a subliniat că ceaiul de coji de nucă este delicios, dar este și plin de vitamine. Băutura poate fi preparată acasă și conține flavonoide și polifenoli, care contribuie la combaterea stresului oxidativ din organism.

Ceaiul din cojile de nuci poate avea efect antiinflamator și contribuie la reducerea inflamațiilor și a simptomelor asociate acestora. Ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Citește și: Trucul care te scapă de murdăria de pe geamuri fără pic de efort! Băutura minune de care sigur nu știai

Băutura ajută la digestie, fiind benefică pentru persoanele care se confruntă cu probleme digestive sau cu constipația. În plus, cojile de nuci pot contribui la asigurarea unui aport suplimentar de minerale.

Dacă vrei să faci ceai de coji de nucă, pașii de preparare sunt extrem de simpli. Asigură-te că ai curățat bine cojile și lasă-le la uscat. Taie-le apoi în bucăți mici sau zdrobește-le cu un ciocan.

Fierbe cojile timp de 10-15 minute, în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma. Lasă ceaiul să se rpăcească și apoi strecoară-l. Pentru un gust mai bunm îl poți îndulci cu miere sau zahăr, noteazp dcmedical.ro.