Declaraţii emoţionante făcute de Joe Biden la funeraliile lui George Floyd: „Ora justiţiei rasiale”

Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden de declarat că "Ora justiţiei rasiale" a venit, într-o înregistrare video difuzată la funeraliile lui George Floyd de la Houston. 

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 19:33
Declaraţii emoţionante făcute de Joe Biden la funeraliile lui George Floyd: „Ora justiţiei rasiale”

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, i-a adus un omagiu lui George Floyd, a cărui moarte în urmă cu 15 zile sub genunchiul unui poliţist alb a provocat un val de manifestaţii în întreaga ţară şi dincolo de ea, declarând că „Nu ne mai putem abate atenţia de la rasismul care ne răneşte sufletul”. 

Joe Biden s-a întâlnit luni în privat cu apropiaţii lui George Floyd, în ajunul funeraliilor din oraşul texan Houston unde a crescut. Mai mulţi aleşi democraţi au luat cuvântul pe rând în biserica arhiplină „Fountain of Praise” din Houston, dând funeraliilor o tonalitate politică.

Citeşte şi: Brad Pitt a participat la protestele din SUA. Cum şi-a făcut apariţia actorul FOTO

„De ce există în această ţară atât de mulţi americani negri care se trezesc dimineaţa ştiind că ar putea muri pur şi simplu trăindu-şi viaţa?”, a întrebat în înregistrare candidatul democrat la Casa Albă, care îl va înfrunta pe 3 noiembrie pe un Donald Trump care încearcă să dea dovadă de fermitate de la începutul mişcării de protest.

Mai mulţi aleşi democraţi au luat cuvântul pe rând în biserica arhiplină „Fountain of Praise” din Houston, dând funeraliilor o tonalitate politică.

„George Floyd a schimbat lumea şi îl vom face cunoscut lumii”, a declarat membrul Camerei reprezentanţilor din Texas, Al Green. „Trebuie să facem în aşa fel încât să nu ieşim de aici după ce l-am omagiat fără a ne asigura că facem ceea ce este necesar pentru a nu uita şi pentru ca asta să nu li se mai întâmple generaţiilor viitoare”, a adăugat el.

Citeşte şi: George Floyd este înmormântat astăzi. Gardul anti-protestatari ridicat în jurul Casei Albe, decorat cu mesaje antirasiste VIDEO

Deputata democrată din Houston în Congresul american Sheila Jackson Lee a spus că speră şi ea ca George Floyd să nu fi murit degeaba. El a avut ca „misiune” pe pământ „să facă oamenii să se ridice şi să nu se liniştească până când nu vor fi obţinut dreptate”, a spus ea.

Foarte aplaudată, ea a mai spus că foştii preşedinţi democraţi Bill Clinton şi Barack Obama i-au scris familiei lui George Floyd, căreia i-a înmânat un drapel american în numele preşedintei Camerei reprezentanţilor Nancy Pelosi.

Aceasta a îngenuncheat luni simbolic, în incinta Congresului de la Washington, împreună cu alţi aleşi democraţi, înainte de a depune o propunere de lege vizând reformarea poliţiei din SUA.