Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!

Deși mulți n-ar fi crezut, grăsimile pot constitui un adevărat ajutor în curele de slăbire. Mihaela Bilic sparge barierele și vorbește despre cum grăsimile sănătoase pot lua ușor locul proteinelor pentru o dietă ca la carte.

14 feb. 2022, 21:13
Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!

Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Chiar dacă e greu de imaginat, un regim bogat în lipide și sărac în carbohidrați funcționează.

Dieta pe bază de grăsimi, alternativa sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul acestui regim alimentar!

Dieta keto, căci despre ea este vorba, este un model alimentar în care grăsimile furnizează 70 până la 90% din aportul caloric zilnic, în timp ce glucidele reprezintă doar 10%.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie beneficiile nebănuite ale cărnii de porc. Substanța minune care ajută la regenerarea pielii: „Piftia este mai bună decât suplimentele din farmacie!”
 

”Absența glucozei din alimentație obligă metabolismul să obțină energie folosind grăsimi, fie din alimente, fie din rezerve. Din arderea grăsimilor rezultă așa numiții corpi cetonici, de unde și numele dieta ketogenică. O alimentație bogată înseamnă un aport de nutrienți în proporții optime: 40-55% carbohidrați, 30-45% lipide și 10% proteine.

Dieta keto bulversează aceste teorii. Avantajele? Pierdearea în greutate este net superioară curelor de slăbire clasice. Se topește rapid grăsimea de depozit și se elimină retenția de apă din corp. Porțiile sunt generoase, nu contează numărul de calorii și nu ai senzație de foame.

Dezavantaje? Respirația urât mirositoare, apar dureri de cap, stare de oboseală, hipoglicemie, deshidratare și constipație. De asemenea, absența carbohidraților duce la tulburări de comportament și la pierderea plăcerii alimentare.”, a spus Mihaela Bilic.

Pentru a evita riscurile, trebuie să aveți o hidratare optimă când urmați dieta keto, să luați suplimente de vitamine și să faceți periodic un control al PH-ului urinar.

Dieta Keto e contraindicată persoanelor care suferă de diabet, hipertensiune sau care au cantități maro de colesterol în sânge!

Reguli pentru dieta keto
-asigura-te ca mananci destul: trebuie sa consumi alimentele necesare pentru ca organismul sa functioneze corect. Tocmai de aceea, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca ouale, carnea, branzeturile.
-aportul de vitamine (fructe si legume), dar si minerale trebuie sa fie sanatos si echilibrat.
-practica exercitii fizice: dieta nu presupune doar alimentatie, ci si exercitii fizice (aerobic, pilates, yoga). Daca nu ai timp de asemenea exercitii, practica mersul pe jos si urcatul scarilor fara lift.
-atentie insa la sportul in exces: lipsa carbohidratilor poate avea un efect negativ important asupra organismului, mai ales daca practici prea mult exercitiu fizic. De aceea, evita antrenamentele foarte intense, pentru ca acestea se bazeaza pe carbohidrati. Poti face sport la un nivel mai usor, asigurandu-te, in acelasi timp, ca in dieta ta intra alimente suplimentare bogate in grasimi sanatoase. Intreaba un nutritionist cum trebuie sa te alimentezi in timpul antrenamentelor, mai ales daca urmezi dieta keto.
-nu nesocoti semnalele pe care ti le trimite corpul: atunci cand simti ca nu mai poti cu antrenamentul, ia o pauza. Poti avea reactii precum ameteala, epuizare, slabiciune. Astfel de reactii apar, cel mai probabil, pentru ca organismul tau nu reactioneaza prea bine la combinatia dieta keto-exercitii fizice.
-hidrateaza-te corespunzator, in fiecare zi. Consuma zilnic cel putin 1,5 litri de apa plată, la care poti adauga apa minerala, ceai verde, ceai negru si cafea, aceasta din urma insa in cantitati mici.

Citește și: Nutriționista Mihaela Bilic avertizează asupra acestui aliment banal consumat de TOȚI românii: „Poate duce la ficat gras, grăsime abdominală și colesterol crescut”. Cantitatea permisă zilnic