Doliu în lumea presei din România. Un jurnalist apreciat a murit la 65 de ani

Lumea presei din România e în doliu. Doru Bobi, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti din presa locală din Argeş, s-a stins din viaţă după ce a suferit un infarct.

03 sept. 2021, 23:46
Doliu în lumea presei din România. Un jurnalist apreciat a murit la 65 de ani

Doliu în lumea presei din România. Doru Bobi a murit la doar o zi după ce împlinise 65 de ani.

Doliu în lumea presei din România. Un jurnalist apreciat a murit la 65 de ani

Doru Bobi avea o experienţă de peste două decenii în presă, după ce anterior lucrase 22 de ani în telecomunicaţii. A fost timp de mai mulţi ani redactor-şef la cotidianul Argeş Expres din oraşul Curtea de Argeş şi era membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Doru Bobi îşi lansase în 2014 o carte ce a inclus o parte dintre editorialele publicate.

Sute de mesaje de condoleanţe de la colegi, prieteni şi autorităţi au venit pe reţelele de socializare la scurt timp după aflarea tristei veşti. Iar cel mai emoţionant mesaj a fost postat vineri 3 septembrie de către jurnalistul Florin Negru: „De ieri trăiesc cea mai stranie experienţă legată de Facebook. Miercuri a fost ziua de naştere a unui coleg de breaslă din Curtea de Argeş. I-am urat ce se urează de obicei şi mi-a mulţumit imediat. Până seara pe pagina lui erau deja vreo 400 de mesaje de felicitare. Ieri, joi, mesajele au continuat, aşa cum se întâmpă, din partea celor care au văzut mai târziu notificarea despre aniversarea lui. După-amiază, printre urările de bine, au început să apară timid, asemenea unor picături de cerneală neagră aruncate într-un pahar cu apă, mesaje de… odihnă veşnică. Omul murise subit a doua zi după ziua lui. Acum, vineri dimineaţă, când scriu aceste rânduri, încă îi mai apare pe pagină câte un „La mulţi ani!” întârziat.

Din când în când Facebook ne aduce aminte că nu e decât o cutie rece şi uneori sinistră în care ne încăpăţânăm de prea multe ori să construim o lume mai caldă şi mai frumoasă decât cea în care trăim. O iluzie, bineînţeles, o lume virtuală nu va exista niciodată cu adevărat. E o lume pe care, mai devreme sau mai târziu, realitatea ne-o ucide. Trist e că uneori ne ucide şi pe noi odată cu ea. Altfel, ce să mai spun, internetul, cu Facebook cu tot, devine un cavou tot mai mare, mai rece şi mai întunecat. Odihneşte-te în pace, Doru Bobi!”

Citeste  şi: Doliu în PNL. A murit subit la 54 de ani în urma unui infarct