Dragnea: Cazanciuc trebuia să intervină repede în cazul celor şapte violatori din Vaslui

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, trebuia să aibă o reacție publică cât mai rapidă în cazul celor șapte tineri din județul Vaslui acuzați că au violat o tânără de 17 ani.

30 iul. 2015, 19:58
Dragnea: Cazanciuc trebuia să intervină repede în cazul celor şapte violatori din Vaslui

Liviu Dragnea crede că Robert Cazanciuc „ar trebui să fie mai prezent în public”, cu toate că mai devreme spunea că le va cere miniştrilor PSD să nu mai comenteze la televizor divorţuri şi violuri. Preşedintele interimar al PSD a subliniat, însă, că în cazul violului de la Văleni se impunea o reacţie a ministrului Justiţiei, aşa cum, de altfel, a afirmat recent şi premierul Victor Ponta.

„În ceea ce privește acei violatori, cred că Robert Cazanciuc trebuia să intervină, trebuia să iasă foarte repede, pentru că a fost foarte multă emoție și emoție îndreptățită și teamă îndreptățită. Am vorbit cu foarte mulți oameni și mi-au spus că dacă alți potențiali violatori, care văd că cei ca ei care au comis așa ceva sunt în libertate, se gândesc că pot face astfel de fapte și să nu pățească nimic. Până la urmă am înțeles că instituțiile abilitate au început să se miște. Acolo a fost o greșeală a lui Robert Cazanciuc, trebuia să intervină, pentru că acolo nu era vorba de un atac asupra justiției. Nu știu ce l-a reținut, nu mai sunt în Guvern”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

El s-a declarat solidar cu toate tinerele care au suferit abuzuri și speră ca astfel de incidente să se întâmple din ce în ce mai puțin sau deloc.

Cazul celor șapte tineri vasluieni care au violat o adolescentă anul trecut și sunt cercetați sub control judiciar a stârnit, în ultimele zile, reacții dure atât din partea unor persoane publice, cât și a unor asociații neguvernamentale. Totodată, cetățeni din țară și din străinătate s-au solidarizat cu tânăra și s-au oferit să-i acorde sprijin.