Epilarea părului – un păcat. Opinia controversată exprimată pe site-ul tinerilor ortodocşi

Un articol publicat pe un site al tineretului ortodox tratează tema epilatului, considerând acest obicei un păcat, pe motiv că această tehnică de înfrumuseţare este strâns legată de dezgolirea trupului.

25 iun. 2017, 07:44
Epilarea părului – un păcat. Opinia controversată exprimată pe site-ul tinerilor ortodocşi

Site-ul creştin-ortodox ortodoxiatinerilor.ro tratează problema epilatului, a machiajului, a parfumatului. Concluzia articolului „Epilarea trupurilor – consecinţă a indecenţei“ este aceea că epilatul este un păcat. „Noi, creştinii, prin tot ceea ce facem ne raportăm mai întâi la dreptatea lui Dumnezeu şi abia apoi la ceea ce societate consideră că e moral sau imoral.

Epilarea, sau îndepărtarea părului de pe diferite zone ale trupului, este strâns legată de felul în care ne îmbrăcăm, îmbrăcăminte care depinde la rândul ei de cultura şi religia în care trăim (…) Astfel, din istoria de aproximativ 7.500 de ani a lumii, femeile au purtat rochii, fuste şi bluze lungi aproape tot timpul, mai puţin ultimii 50 de ani, când sexualitatea a explodat, modificând radical felul de a ne îmbrăca.  

Pentru femeile din majoritatea societăţilor occidentale, expunerea în public a părului de pe trup, altul decât cel din cap, sprâncene şi pleoape, este considerată neestetică, nedorită şi ruşinoasă. Astfel, cu cât hainele au început să dezgolească mai multe părţi ale trupului, cu atât s-a amplificat problema părului nedorit expus în public. De aceea astăzi femeile se confruntă cu o problemă pe care mamele şi bunicile lor nu o aveau: epilarea părului de pe picioare, de pe mâini, de sub braţ sau din zonele pubiene.

De ce se epilează fetele astăzi? Pentru că poartă fuste şi pantaloni scurţi, bluze şi maiouri decoltate care expun foarte multe părţi ale trupului. Dacă ar purta fuste peste genunchi şi bluze mai largi cu mânecile peste cot atunci complexele părului în exces afişat în public ar dispărea. V-aţi pus vreodată problema că Dumnezeu a creat femeia în mod special în acest fel, ca apariţia părului pe anumite zone s-o îndemne să şi le acopere, pentru a se feri astfel de indecenţă, de stârnirea poftelor bărbaţilor. V-aţi gândit vreodată că trupul femeii ar trebui văzut în totalitate doar de bărbatul ei? Astăzi lucrurile stau altfel, multe femei îşi expun „formele” la vedere tuturor bărbaţilor, ca şi cum ar fi un bun public. Astfel, cu păr în exces sau fără, pe picoare sau pe mâine, fetele ar trebuie să se îmbrace decent şi doar viitorii lor soţi ar trebuie să vadă acest lucru.

Nu mai este cazul să vorbim de epilarea bărbaţilor, care a început să se răspândească destul de mult. Părul pe trupul bărbaţilor este un semn al puterii şi al dominaţiei, pe când lipsa părului în mod natural de pe trupul femeilor este semn al gingăşiei şi al maternităţii. Epilarea intră în sfera păcatelor din cauza importanţei excesive acordată trupului, accentuând şi mai mult cercul acest vicios al indecenţei în care trăim cu toţii„, se arată în articol.


loading...