„Este epidemie de ştiri”. Cum se scuză ministrul Educaţiei după declaraţiile controversate

Monica Anisie a recționat în urma declarației sale care a stârnit o serie de polemici în mediul online. Ministrul Educației susține că este epidemie de știri false, iar acest lucru are ca scop discreditarea sa cu orice scop.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 09:08
„Este epidemie de ştiri”. Cum se scuză ministrul Educaţiei după declaraţiile controversate

Ministrul a fost invitat la o emisiune televizată, unde a vorbit despre măsurile luate de minister pentru copii din familii defavorizate. Aceasta susține că un site de știri a scos din context o informarție pe care a publicat-o, iar alte site-uri au preluat-o.

Citește și: Dana Budeanu revine cu o nouă POSTARE INCENDIARĂ legată de închiderea şcolilor. Este scandalul momentului în EDUCAŢIE

”E epidemie de știri false în România!Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric. Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva: „Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor” Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja” , susține Monica Anisie.

Anisie s-a adresat unei anumite categorii din presă și a cerut ca aceștia să nu abuzeze de putere și privilegiile pe care le oferă această profesie.

”Dragi jurnaliști, și mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzați de puterea și privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceți un deserviciu iremediabil colegilor onești care respectă principiile deontologice ale profesiei” , susține ministrul.