Evenimentul Zilei renunţă la varianta tipărită şi se extinde pe TV. Reacţia lui Dan Andronic

Evenimentul Zilei, varianta tipărită, se va închide de la 1 ianuarie 2020, după 28 de ani de la prima apariție, potrivit G4Media.ro. Dan Andronic, proprietarul EVZ, a confirmat informaţia şi a precizat că echipa care lucrează la ziar va fi distribuită în redacțiile onlie. Totodată, Andronic a explicat că EVZ se va extinde pe alte paliere.

RomaniaTV.net
20 nov. 2019, 15:01
Evenimentul Zilei renunţă la varianta tipărită şi se extinde pe TV. Reacţia lui Dan Andronic

Dan Andronic a explicat că decizia închiderii variantei tipărite a EVZ are la bază rațiuni strict economice, ţinând cont de faptul că tirajul a scăzut constant în ultimii ani, ca în toată presa tipărită, ajungând la 7.000 de copii vândute pe zi.

„S-a dublat prețul la hârtie, ziarul tipărit producea pierderi, sunt tot mai puțini cititori de la o lună la alta pentru varianta print”, a spus proprietarul Evenimentului Zilei, citat de G4Media.ro

Andronic a explicat că EVZ se va extinde pe alte paliere.

„Ne extindem în EVZ TV, care va fi condus de Mirel Curea, și vom reveni la EVZ Premium”, susține Andronic.

Potrivit acestuia, ziarul negociază în prezent intrarea într-un grup de presă mare, dar nu a dorit să ofere detalii.

Editura Evenimentul și Capital, cea care deține publicațiile Evenimentul Zilei și Capital și-a cerut insolvența în februarie 2014. Andronic susține că în urmă cu o lună judecătorul sindic a aprobat planul de reorganizare al societății după ce compania a început să înregistreze profit.

Elena Udrea, retrimisă în judecată de DNA într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani alături de Dan Andronic

Evenimentul zilei a fost fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu. Sub conducerea editorială a lui Ion Cristoiu, EVZ a ajuns în anii 90 la sute de mii de cititori, printr-o atitudine critică față de puterea de atunci și prin știri de tip tabloid.