Evitaţi să reîncălziţi aceste alimente. Devin cancerigene

Nutriţioniştii avertizează că alimentele bogate în proteine devin cancerigene dacă sunt reîncălzite. Printre acestea se numără orezul, cartofii şi ciupercile.

01 mai 2022, 08:59
Evitaţi să reîncălziţi aceste alimente. Devin cancerigene

Evitaţi să reîncălziţi aceste alimente. Este vorba despre alimentele bogate în proteine. Specialiştii avertizează că acestea devin cancerigene, dacă sunt reîncălzite.

Lista de alimente pe care nu trebuie să le reîncălziţi niciodată

Nutriţioniştii ne recomandă să evităm reîncălzirea spanacului sau a oricărei alte legume cu frunze verzi. Acestea sunt bogate în nitrați şi devin toxice în momentul în care sunt reîncălzite.

Citeşte şi 12 motive sa adopti dieta mediteraneana. Uita de fast food! Ce ai voie sa mananci ca sa slabesti

Spanacul conține o cantitate foarte mare de fier, prin urmare încălzirea și reîncălzirea acestuia poate oxida fierul prezent şi ne putem trezi cu probleme grave de sănătate.

Nici orezul nu trebuie reîncălzit. Specialiştii de la Foods Standards Agency (FSA) avertizează că în caz contrar ne putem alege cu toxiinfecţii alimentare.

De asemenea, ouăle pot deveni un adevărat pericol pentru sănătate atunci când sunt reîncălzite. Astfel că, este recomandat să le consumaţi imediat ce le-aţi gătit. Ouăle conțin o cantitate mare de azot care poate oxida din cauza reîncălzirii provocând cancer.

Atenţie şi la carnea de pui. Ştim cu toţii că este delicios atunci când este fierbinte, însă evitaţi să-l reîncălziţi. Nutriţioniştii atrag atenţia că putem avea probleme la nivelul sistemului digestiv.

Prăjiţi, fierţi sau copţi, cartofii sunt delicioşi. Dacă sunt reîncălziţi, aceştia pot fi foarte periculoşi pentru sănătate deoarece sunt șanse mari să producă Clostridium Botulinum (bacteriile care cauzează botulismul).

Şi ciupercile fac parte din alimentele pe care nu trebuie să le reîncălzim niciodată. Acestea sunt bogate în proteine şi minerale, care sunt distruse în momentul în care sunt reîncălzite. Mai mult, sistemul nostru digestiv poate avea de suferit.

Citeşte şi 8 gustari la care ar fi bine sa renunti daca vrei sa slabesti