Firea, despre poluarea masivă din Bucureşti: „CSAT-ul trebuie să intervină! Populaţia este pusă în pericol!”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, miercuri dimineaţa, intervenţia CSAT-ului şi o explicaţie din partea partea Guvernului a Ministerului Mediului cu privire la poluarea resimţită în această dimineaţă în Bucureşti. 

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 07:12
Firea, despre poluarea masivă din Bucureşti: „CSAT-ul trebuie să intervină! Populaţia este pusă în pericol!”

„CSAT-ul trebuie sa intervina! Populatia este pusa in pericol! Am avut rabdare si am asteptat o explicatie verosimila din partea Guvernului, prin Ministerul Mediului! Nu am iesit imediat cu declaratii publice. Dar, in lipsa unor informari corecte si, mai ales, a unor masuri concrete pentru prevenirea unor astfel de “accidente” de poluare, care ne omoara incet dar sigur, ma vad nevoita sa apelez la cel mai important for care vegheaza siguranta cetatenilor.

Cum poti sa te numesti Minister al Mediului si ieri sa postezi pe FB, palid, fara nicio ingrijorare, ca e un incendiu de vegetatie prin Ilfov, pe la Peris, si sa nu trimiti controale si verificari drastrice in zona? Unde e ministrul? De ce nu e pe teren??

Iar azi vii nonsalant, tot pe FB, sa spui ca arde o fosta ferma de porci de la Peris. Care, iata, a poluat jumatate si Ilfov si aproape tot Bucurestiul!

Citeşte şi: Explicaţia poluării masive din Capitală! Ce s-a întâmplat noaptea trecută lângă Bucureşti. IMAGINI IREALE

Este strigator la cer! Se musamalizeaza ceva! Este cineva acoperit! Se intampla ceva necurat si Garda de mediu, care apartine de Ministerul Mediului, sigur stie si nu comunica cinstit cetatenilor!

Exact cum au mintit si cand a poluat extrem un CET, prin arderea pacurii. Intai au negat ca s-a ars vreun fir de pacura. Dupa ce am iesit public cu documente care atestau la milimetru cate tone de pacura s-au ars, in ce zile, si la ce ore, au fost nevoiti sa recunoasca.

Nu mai este suficienta doar demisia sau demiterea ministrului mediului!

Asta este mana criminala acoperita de guvern! Si trebuie luate masuri ferme in consecinta! Daca cetatenii din Bucuresti si din Ilfov se mai pot considerati aparati de institutiile statului.

Daca nu, punem toti mainile pe piept si asteptam apocaliptic sa ne ia. Eu refuz acest din urma scenariu!”, a scris Firea pe Facebook.

În București, în această dimineață s-a resimțit un fum înecăcios în zona de nord, dar și în sectorul 6 al Capitalei. Rețelele de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri cu până la 500% pentru poluarea cu PM10 și PM 2,5.

Explicația mirosului este un incendiu de vegetație din satul Periș, care a ajuns la canalul de eliminare a dejecțiilor de la o fermă de porci, iar focul nu a fost stins de ieri de la ora 11:00 până în prezent. 

Citeşte şi: Poluare masivă în Bucureşti miercuri dimineaţă. Reacţia ministrului Mediului


loading...