Florin Cîțu a anulat întâlnirea cu Marcel Ciolacu, după ce șeful PSD a anunțat public că urmau să se vadă astăzi

Premierul României, Florin Cîțu, nu are nicio întâlnire în program luni cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu apare deloc pe agenda premierul de săptămâna aceasta, potrivit biroului de presă al Guvernului.

17 mai 2021, 14:01
Florin Cîțu a anulat întâlnirea cu Marcel Ciolacu, după ce șeful PSD a anunțat public că urmau să se vadă astăzi

Premierul României, Florin Cîțu, nu are nicio întâlnire în program luni cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu apare deloc pe agenda premierul de săptămâna aceasta, potrivit biroului de presă al Guvernului. De altfel, Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a reiterat că PNRR trebuie prezentat Parlamentului, însă nu este nevoie de aprobarea acestuia prin vot.

„Trebuie doar informat Parlamentul, trebuie prezentat Parlamentului. Nu este nevoie de aprobarea Parlamentului prin vot, ca să se înţeleagă foarte bine.

M-am bucurat că Florin Cîţu, care e un politician echilibrat, a înţeles să-l sune pe liderul Opoziţiei, se vor şi vedea împreună. E absolut normal, dar va fi doar o informare, prezentarea Planului Naţional de Rezilienţă”, a declarat europarlamentarul liberal Rareş Bogdan.

Anunțul premierului vine cu ce șeful PSD, Marcel Ciolacu, declarase duminică seară că luni se întâlnește cu Florin Cîțu, pentru a purta discuții pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ciolacu a mai declarat că e sigur că PNRR-ul va fi trecut și prin Parlament, amenințând că în caz contrar PSD-ul va intra în grevă parlamentară.

„Mâine, eu, sper cu prim-ministrul să lămurim principiile şi mecanismele şi pe urmă, cum am anunţat, o să trimit specialiştii din cadrul PSD, să discute cu cei care lucrează la elaborarea PNRR-ului. Sunt lucruri peste care nu putem trece”, a comentat Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.

Liderul PSD a mai adăugat că întâlnirea cu Cîțu fost stabilită cu premierul zilele trecute, în cadrul unei discuţii telefonice, pe marginea PNRR.

„Cu domnul Cîţu, a fost o discuţie foarte scurtă, că urmează să fiu contactat şi să avem o discuţie în cursul acestei săptămâni. Eram la birou. Presupun că acest telefon a venit în urma discuţiilor avute de domnul Cîţu la Bruxelles. (…) Eu, de la toţi comisarii europeni, am înţeles că, deja, la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce priveşte venirea şi prezentarea PNRR în Parlament. Apelul a fost în urma cerinţelor comisarilor europeni şi a preşedintei Comisiei Europene. A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim data şi locaţia unde ne vom întâlni”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu aruncă bomba despre discuțiile premierului Cîțu pe PNRR: PSD ameninţă cu greva parlamentară!

Citește și Cum a petrecut Florin Cîțu prima zi de libertate. Premierul a ieșit să bea cafeaua și a fost la teatru – FOTO